Column: sociale dienst

Ik kom nu zo’n 25 jaar in het stadion. Een leven lang al supporter wat voor mij de mooiste club van Nederland is. Elke dag denkend aan de club, denken aan die elf namen op het veld en denken aan mooie prestaties en herinneringen. Het ontlopen van degradatie door Hans Visser, het schot van Jean Paul de Jong in de bekerfinale, Dave van den Bergh met rechts en de laatste penalty tegen AZ van Barazite. Stuk voor stuk momenten voor in de boeken. Hoge pieken en diepe dalen hebben we meegemaakt. Maar één patroon valt voor Utrecht niet te onderbreken.

Het sociale dienst voetbal. Al sinds jaar en dag hebben wij supporters maar ook de spelers er mee te maken. Het begint bijna een eeuwige vloek te worden. De vloek dat we nooit constant kunnen zijn en de vloek dat we altijd een harde klap krijgen tegen de “kleintjes”. Frustrerend, niet alleen voor ons als supporters maar ook voor alle spelers die onze geschiedenis kent. Het is wachten op opnieuw dezelfde klap na weer een aantal goede wedstrijden. Want dat we nog goede wedstrijden gaan spelen staat buiten kijf. We verloren niet alleen van FC Emmen afgelopen zaterdag. We verloren ook met name van ons zelf. Noem het gemakzucht, zonder mentaliteit of zonder genoeg kwaliteit. We verloren tegen FC Emmen en dat is op z’n zachtst gezegd zwaar klote.

Het medicijn tegen deze eeuwige vloek is vooralsnog niet te vinden. En als we er al dik 50 jaar op aan het wachten zijn is het misschien een idee om deze vloek te omarmen. Want het houdt ons weer de hele week bezig. De hele week lekker zeiken en kritiek leveren op alles wat slecht is en was. Het is nooit goed genoeg en dat blijkt maar weer. Wat een club supporten wij toch, een ander verklaart ons voor gek. Maar wij zijn inderdaad gek. Gek op onze club en we zullen ten alle tijden daar zijn. Niet alleen wanneer het goed gaat maar ook om lekker te schelden en te zeiken op iedereen die het op dat moment verdient. Maar het zijn en blijven onze jongens, die we beschouwen en aanmoedigen als familie. Wij zijn Utrecht!

Ik hoop dat het een incident was deze nederlaag. Nu moet de rug weer gerecht worden. Want nog steeds kunnen we Europees voetbal halen. Maar daar moet wel met de juiste instelling aan een wedstrijd begonnen worden!

Op naar volgende week.

Dustin


Kerk

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht