Column: Staatsgeheim

Column: Staatsgeheim

Natuurlijk is er nu, gezien de omstandigheden, geen enkele discussie over het onderwerp: de oefenwedstrijden worden zonder publiek gespeeld. Maar was dat voor de hele corona-ellende ook al niet zo: oefenpotjes achter gesloten deuren op trainingscomplexen of lege stadions?


FCUWILL (14)

Want de oefenwedstrijden van een club in de eredivisie zijn blijkbaar van dusdanig belang dat er geen publiek bij mag zijn. Voetballiefhebbers mogen alleen hun club in actie zien als de club daar mee kan leven. En in dat geval mogen ze geld neerleggen voor een oefenpotje. Met dat laatste is niks mis: het heet tenslotte betaald voetbal. Maar waarom werd er geheimzinnig gedaan over het oefenpotje van de FC in Antwerpen? Het is toch niet zo dat de wereldvrede afhankelijk is van de oefenwedstrijden van het elftal van John van den Brom? Het is natuurlijk heel belangrijk, maar het is ook maar voetbal. Dus wat mij betreft moeten alle wedstrijden gewoon te volgen zijn. Via internet of, zodra het weer verantwoord is, voor supporters die graag het gras en zweet ruiken bij een potje voetbal.

Gelukkig gaan we in augustus weer oefenwedstrijden krijgen die we via de televisie kunnen volgen, want zeg nu zelf: een zomer zonder EK en Tour de France is nauwelijks een zomer te noemen. Onze FC oefent tegen mooie ploegen komende weken. Zeker nu we weten dat Van Seumeren graag wil dat de Top drie aangevallen gaat worden. Oefenwedstrijden tegen AZ en Ajax zijn dan een mooie graadmeter. Als we er even van uit gaan dat men bij de club verstand van zaken heeft, mag de wedstrijd tegen Heerenveen al helemaal geen probleem opleveren. Dat niveau is te laag voor ons. Een Nederlandse subtopper, daar lachen wij om: wij vallen de top drie aan! (ik herhaal het nog maar eens en probeer heel hard niet aan de wedstrijden tegen RKC van afgelopen seizoen te denken)

Vergeef me het sarcasme. Ook ik hoop op mooie tijden voor het voetbal in de Domstad. De komende weken moeten gaan uitwijzen of de doelstelling die drie weken werd genoemd realistisch is. 

Danny

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht