Column: Toch niet...

Column: Toch niet...

We gaan weer beginnen. Nee toch niet.

Het had zo mooi kunnen zijn, eindelijk weer naar het voetbal in competitieverband. De plank wordt volledig misgeslagen. Niet de reden waarom maar de manier waarop. Deze wedstrijd had al veel eerder verplaatst moeten worden en niet 5(!) Dagen voor de start. Afijn, de KNVB bepaald en daarmee zullen we het moeten doen. De clubs en ook supporters hebben het er maar mee te doen want al het menselijke gevoel deert de KNVB niet.


FCU-FC Groningen 11-03-2019-2

Van Hecke wordt toch niet gehuurd van Brighton, eigen jeugd de kans geven is het oordeel. Volledig terecht als je het mij vraagt. Je leid tenslotte niet voor niets je spelers op. St. Jago doet het in de voorbereiding tot nu toe naar behoren en toont veel potentie in zijn uiteindelijke kunnen. Als hij dat nu ook nog eens gaat doen tijdens een avondje gamen kan het echt nog iets gaan worden met hem. Alle gekheid terzijde een goede zaak dat de opleiding voor gaat. Noem een Yassin Ayoub, Bart Ramselaar, Sofyan Amrabat, Sean Klaiber en een Gyrano Kerk. Zo maar een paar jongens die van waarde zijn of geweest voor het eerste elftal uit eigen kweek. Natuurlijk afhankelijk van allerlei factoren maar het is tijd voor de nieuwe eigen parels. Daarom ook zo benieuwd hoe bijvoorbeeld een St. Jago, van Rooijen, Mamengi en Mokono zich zullen ontwikkelen.

Kerk mag alleen weg voor de absolute hoofdprijs, meer dan 10miljoen zei Frans van Seumeren bij een Berg sport. De tijd van de koopjes is voorbij, en dat zal eens tijd worden ook. Utrecht gaat eindelijk op zijn strepen staan en dat mag ook wel een keer. Want na een package deal van bijvoorbeeld Strootman en Mertens toen der tijd voor ong. 7miljoen tezamen of een Haller die tussen de 5 en 6 miljoen heeft opgebracht is het tijd om je inboedel niet zonder slag of stoot te laten gaan. Natuurlijk waren we in die tijd afhankelijk door de financiële situatie bij de club maar als je ziet wat je hebt laten gaan en de bedragen van toen.. Heeft Utrecht zich achteraf een poot uit laten draaien. Wanneer er nu een bod op tafel komt van een miljoen of 8 ben ik benieuwd of Jordy Zuidam en Frans van Seumeren op hun strepen blijven staan. Dan laten we echt zien dat we ook op dat vlak aan het groeien zijn. Overigens zou ik zelf voor 8 miljoen Kerk zelf nog weg brengen ondanks een sterke ontwikkeling.

Het had zo mooi geweest, groep rood als eerste in het stadion tijdens een competitiewedstrijd in onze tempel. Nu mag groep wit ons tweede thuis als eerst betreden. Een ieder houd alstublieft de maatregelen en regels in stand zodat ook onze wederhelften van de andere groep naar het stadion kan blijven gaan. Want ook al zijn we nu verdeeld in twee groepen, we delen allemaal dezelfde liefde en het gevoel voor onze mooie club. Samen zijn wij Utrecht en hopelijk dit seizoen nog zullen wij verenigd worden tot één grote rood witte zee.

Tot volgende week.

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht