Column: Topper in wording

Heerlijk dat de bal weer aan het rollen is en we onze club eindelijk live in actie kunnen zien. Nog zes weken te gaan voor de start van de eredivisie, maar Utrecht speelde tegen AZ het eerste uur prima voetbal. Uitblinker aan onze zijde was toch wel Davy van den Berg. Op trainingen vorig seizoen kon je al zien dat hij een echte voetballer is. Strooide tegen AZ met mooie passes en deed geen gekke dingen. We wonnen met 1-0 maar de uitslag had groter kunnen en misschien wel moeten zijn gezien het aantal kansen. Al met al kunnen we stellen dat we op de goede weg zijn.


Paes

Drie jaar geleden stonden we rond deze tijd tegenover Lech Poznan. Een krankzinnige wedstrijd waar van alles in zat. De goal van Kerk in de eerste minuut, de arbitrale dwalingen en de late goal van Cyriel Dessers. Zo zonde dat we niet kunnen genieten van Europese tafarelen dit seizoen.

Graag wil ik onze selectie per linie eens uitlichten. Te beginnen met de keepers deze week. Onze eerste doelman Maarten Paes. Een harde werker en een nuchtere kijk op zijn carrière en het voetbal. Een alleskunner in de goal en weet ontzettend veel van voetbal. Hij noemde zichzelf ook al eens een wandelende voetbalencyclopedie. Vraag Maarten eens naar een bijvoorbeeld champions league finale in 2006 en hij weet het antwoord. Maarten Paes is een topper in wording en met recht onze eerste doelman.

Thijmen Nijhuis. Misschien wel het minste ‘natuurtalent’ in onze selectie zonder hem te kort te doen. Heeft zich enorm ontwikkeld en weet dat ook steeds uit te drukken door middel van zijn selecties voor de nationale jeugdelftallen. Een slimme jongen die mede door zijn lengte en reflexen(zoals tegen Lille B te zien was) bekend staat. Hij zal vlieguren moeten gaan maken. Verhuur een optie? Of stuivertje wisselen met de Keijzer bij Jong? De tijd zal het leren.

Fabian de Keijzer. In mijn ogen de meest talentvolle van de drie. Weet zich net zoals bovenstaande keepers in de selectie van Jong Oranje te werken en dat is niet voor niets. Insiders zeggen ook dat Fabian onze toekomstige nummer één keeper is. Hopelijk kan hij zich dit seizoen onderscheiden met mooie reddingen in Jong Utrecht en weet hij zich steeds meer tegen het eerste elftal aan te drukken.

Drie talentvolle hardwerkende doelmannen. Dat is wel eens anders geweest. Hoewel we ook kunnen spreken van een reeks goede keepers. Wie was in jouw ogen een top keeper en een ‘flop’ keeper?

Michel Vorm was in mijn ogen een topkeeper. Een ‘flop’ keeper ondanks zijn enorm goede wil en charisma Franck Grandel. Er was even sprake dat Vorm wel eens terug zou kunnen keren bij ons. Niet aan de orde volgens John van den Brom. Dat snap ik best: je hebt drie talentvolle keepers. Al zou mijn inziens een verhuur van bijvoorbeeld Thijmen Nijhuis aan een andere eredivisionist of top KKD club een goede oplossing zijn waardoor Michel misschien alsnog aan de selectie toegevoegd kan worden als mentor van bijvoorbeeld Paes en de Keijzer. Durft te dromen!

Tot volgende week.

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht