Column: Transfergeruchten

Column: Transfergeruchten

De competities zijn afgerond, en dus is het weer tijd voor de transfers. Wie komen er en wie gaan er?

Daniel Arzani, Mimoun Mahi worden genoemd. Arzani heeft zelfs al meegetraind. Van horen zeggen: ‘een hele fijne speler, een echte voetballer’.


IMG_9949

Persoonlijk vind ik die transferperiodes altijd mooi. De spanning en nieuwsgierigheid naar wat er allemaal gaat komen en wat er gaat vertrekken. Tot nu toe is onze Tsjechische vleugelflitser naar Enschede en is onze trouwe Duitse stofzuiger bedankt voor zijn diensten. Rico Strieder mag zijn kunsten gaan vertonen in Zwolle. Inkomende transfers tot nu toe? Django Warmerdam.

Vooral die geruchten die elke keer weer langskomen is toch genieten? Utrecht heeft interesse in ‘die en in die’. Heerlijk. Van de Ven en De Rooij van respectievelijk Volendam en FC Eindhoven worden nu ook in de wandelgangen genoemd. Of het waarheid is? Er zijn er maar weinige die daar het antwoord op weten. Jordy Zuidam en de rest van de staf en bestuursleden zijn enorm aan het groeien wat betreft het naar buiten brengen van deze nieuwtjes. Iets minder smullen natuurlijk van de zogenoemde ‘scoop hunters’. Een goede zaak voor de club die hier in ook weer laat zien dat het bewust wordt van het topsport klimaat.

Sommige jongens denken serieus na over een stap naar het buitenland. Gyrano Kerk heeft er geen geheim van gemaakt en ook Sean Klaiber heeft de ambitie om te kijken waartoe zijn plafond reikt. Dat kun je deze jongens ook niet kwalijk nemen. Spelen al een x aantal jaar voor onze club en laten we eerlijk zijn: ze presteerden afgelopen seizoen heel goed. Hopen dat zij dit vast kunnen houden.

Ook even een ‘Sneijder update’. 
Hij is gesignaleerd op het trainingsveld van DHSC! Goed nieuws! Want na verschillende berichten dat hij vakantie aan het vieren was op Ibiza is dus niet zo. Maar goed, trainen deed hij niet. Wellicht zijn rechterarm na de training met het heffen van een drankje maar qua voetballen (nog) niet. Sneijder is een man van eer en geweten. Hij zou het echt nog wel kunnen, maar willen? Dat weet alleen hij. Hij weet wat het is om te leven als profvoetballer en hij weet wat hij daar voor moet opofferen. Vraag is alleen hoe lang gaat hij wachten met het uitbrengen van zijn antwoord of plannen? Als hij nog iets wilt, zal het toch snel moeten gaan gebeuren. Zo’n 4 maanden nodig om fit te worden. Betekend dus dat hij er de tweede seizoenshelft eventueel bij zou kunnen zijn. In de cruciale fase van het seizoen. Een fitte Sneijder? Voor elke club in Nederland een aanwinst. Een fitte getergde op eer beruste Sneijder? Bezorgd ons Europees voetbal? Bekerwinst? Alles is dan mogelijk.

Allemaal verhalen met allemaal verschillende waarheden en/of vragen, waarin wij de komende tijd steeds meer antwoorden over gaan krijgen.

Zeg nou eerlijk, heerlijk toch al dat speculeren?

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht