Column: Trappelen

Column: Trappelen

De eerste wedstrijd is gespeeld. Een oefenwedstrijd weliswaar, maar dat mag de pret niet drukken. Het is alleen heel erg jammer dat zo’n oefenpotje een publiek geheim is


Paes

Om ‘veiligheidsredenen’ wordt er dan gezegd. Enfin: Utrecht speelde gelijk tegen Royal Antwerp, een club die in de bekerfinale staat en al een maand langer in training is. Zij wel. Er is eigenlijk al genoeg over gezegd en geschreven maar meneer Gudde heeft het mooi voor elkaar. Wij pissen naast de pot maar dat zijn we al langer gewend in Utrecht, we worden niet voor het eerst genaaid. Normaal gesproken kan je zo’n wedstrijd wat uitgebreider analyseren maar omdat het een geheim oefenpotje betrof moeten wij het doen met de twitter updates van de club zelf. Utrecht had de betere kansen en speelde een degelijke pot. Een prima resultaat dus als je alles tegen elkaar afweegt.

"Zeven maanden staan trappelen", zei onze potentiële oranje-goalie achteraf. Maarten Paes: een nuchtere, zelfbewuste, jongen uit Nijmegen. Qua keeperstalent hebben wij sowieso niets te klagen op het moment. Maarten Paes, Fabian de Keijzer en Ook Thijmen Nijhuis blijven zich enorm ontwikkelen. Ook Mik van Sas was er zo één. Werd helaas weggehaald door Manchester City. Maarten Paes dus, hij begon als spits en werd keeper. In Nijmegen kon hij een contract tekenen maar daar had Maarten geen oren naar. Als 19-jarige doelman zal je normaal gesproken tevreden zijn met een club zoals NEC. Maarten wilde en kon meer dan dat. Gelukkig stond Utrecht op de stoep en bood hem die kans om zich verder te ontwikkelen.

Inmiddels is Paes de nummer één onder de lat. Hoewel we nog weinig van hem hebben gezien mede door zijn blessure en coronacrisis, ben ik er van overtuigd dat Maarten een doelman is in de categorie: Van Ede, Vorm en ook Ruiter in zijn goede tijd. Topkeepers in Utrecht shirt. Maarten is op en buiten het veld een topper. Zoals sommige teamgenoten zeggen: ‘Maarten is gek’ in de vorm van: echt heel erg goed. Laten we hopen dat wij hem het hele seizoen onder de lat kunnen zien en Maarten zichzelf kan bewijzen voor heel het land en vooral Utrecht.

Emanuelson traint ook weer mee, liep uit zijn contract maar FC Utrecht staat bij hem nog altijd op één. Deze jongen heeft een karrevracht aan ervaring. Deze jongen weet hoe het is om in de internationale top te werken en weet wat daar voor gevraagd wordt. Zo’n speler zou je eigenlijk gewoon in de selectie moeten hebben. Hij heeft zo veel meegemaakt waardoor hij een klankbord kan zijn voor onze jonge selectie. Ik hoop daarom ook dat Urby gewoon bij ons blijft. Gek toch eigenlijk. Een Amsterdammer die geliefd is in Utrecht. Die hadden we nog meer. Kan jij ze opnoemen?

Ik trap wel af: Michael Mols.

Tot volgende week!

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht