Column: Typisch FC Utrecht

Column: Typisch FC Utrecht

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ was ik tevreden met vier punten uit twee wedstrijden(PEC thuis meegerekend). Normaliter pakken wij nou eenmaal moeilijk punten in Alkmaar. Behalve in de wedstrijden die je eigenlijk zou moeten verliezen om bijvoorbeeld wat extra geld op de rekening te krijgen. AZ speelde tegen Feyenoord een hele goede wedstrijd en daarmee temperden we onze verwachtingen rond onze wedstrijd. “We mogen blij zijn met een punt” is een opmerking die veel voorbij kwam.


145420646_3655272587861936_25846470191861292_o

We speelden vanaf minuut één met druk naar voren en maakten het opbouwen bij AZ onmogelijk. Verdedigend gaven we nauwelijks ruimte weg. Een enkele kans van Boadu was het enige gevaar wat zij konden stichten en dat was toch echt de verdienste van FC Utrecht. We doen het dus weer goed tegen een ploeg die voor de bovenste plekken speelt. Want na de wereldgoal van Othmane Boussaid is het in deze wedstrijd weer raak. Ditmaal is het Sander van de Streek die met een kanonskogel het net weet te vinden en we staan dus voor in Alkmaar! We spelen de wedstrijd uit en je bent eigenlijk geen moment meer in de problemen geweest en je wint de wedstrijd dus ook gewoon volledig terecht.

Voorafgaand blij met vier punten maar na deze wedstrijd is dat niet meer zo. Zes punten moeten we kunnen halen. Dan komt PEC Zwolle, een wedstrijd waar wij vliegend uit de startblokken vliegen door wederom een goal van Van de Streek. Een perfect aangesneden vrije trap van Maher die snoeihard binnen wordt gekopt. En we maken ons op voor een overtuigende overwinning. Maar niets is minder waar want wij blijven FC Utrecht. Ik heb in een wedstrijd bijna nooit zo veel slordige en foutieve passes gezien als in deze. St. Jago, Janssen, Maher, Warmerdam en Oelschlagel wisten allemaal perfecte ballen af te leveren in de voeten van de tegenstander. Hidde ter Avest weet ons nog te redden in de slotminuten nadat Bram van Polen kortsluiting heeft in zijn vierhonderdste wedstrijd in de eredivisie. Hij zorgde ervoor dat wij weg kwamen met een punt. Achteraf blij mee, maar het is wederom typisch Utrecht om deze resultaten neer te zetten in dit tweeluik aan wedstrijden. Normaal is het een punt tegen AZ en dan drie tegen Zwolle. Nee, FC Utrecht zorgt ervoor dat we allemaal zo optimistisch zijn na drie wedstrijden winnen zodat we weer teleurgesteld richting een wedstrijd toeleven tegen Ajax. 

Waar we waarschijnlijk weer ongekend goed voor de dag komen en we met lege handen staan. Tenzij het echt allemaal op z’n plek valt. Laten we het hopen! Want het is nog steeds niet constant genoeg maar we hebben tegen AZ gezien hoe dit Utrecht kan voetballen! En dat kunnen ze!

Tot volgende week!
Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht