Column: Utreg in de Champions League

Ondanks de smadelijke oefennederlaag tegen onze vrienden uit Amsterdam, laat FC Utrecht uit alles blijken zeer ambitieus te zijn. Er worden goede spelers aangetrokken en hebben met Eljero Elia sinds vanmiddag een publiekstrekker in huis. Het is alleen wel jammer dat er maar beperkt publiek welkom is, maar daar is al genoeg over gezegd en geschreven.


20200819_eljero-elia-shoot-0620

Ook op het gebied van uitstraling zit het wel goed met de FC. Naast een prachtig jubilieumshirt voor de thuiswedstrijden (dat is gebasseerd op het eerste shirt uit de clubhistorie) blijkt uit alles dat we ons in de Domstad gaan meten met de internationale top. Een felroze shirt werd dinsdag gepresenteerd als derde shirt.

Dit is niet nieuw. Een jaar of twaalf geleden kwam Kappa met een zwart-roze shirt, maar omdat bepaalde dragende spelers daar commentaar op hadden (‘We zijn geen wijven’) werd het uitshirt snel aangepast. Opmerkelijk is dat sommige spelers uit die selectie wel degelijk voetbalden als wijven.
Dat zal nu anders zijn. Het shirt is ook veel feller roze. En dat is dan weer geheel in lijn met de spuuglelijke fluoriserende kleuren die ik op de Europese velden bespeur. Maar goed: de jeugd vindt dat blijkbaar mooi en ik ben nu eenmaal een oude zak aan het worden. (bovendien pas ik de kindermaatjes die Nike XXL noemt toch niet)

Met de komst van Elia werd meteen duidelijk dat onze FC internationaal aan het denken is. Dat moet ook wel als we volgend jaar al in de Champions League gaan spelen. Eljero sprak zijn presentatiefilmpje in het Engels in zodat heel Europa kan volgen wat er in onze mooie Domstad gebeurd. Het is dan alleen wel jammer dat we niet al komend seizoen internationale wedstrijden gaan spelen zodat ook andere spelers kunnen oefenen met vreemde talen.

Maar hoe gaan we dit goed vertalen en in het juiste ritme krijgen:  “En van je euro euro, Utreg komt eraan” ?

 

Danny

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht