Column: Voetbal is bijzaak

Column: Voetbal is bijzaak

Het afgelopen weekend waren wij als supporters èn club weer één. We waren weer eens bij elkaar, het is helaas wel onder trieste omstandigheden geweest. Er is al zo veel over gezegd en geschreven maar het nieuws dat Adje niet meer onder ons is, sloeg in als een bom.


184172969_3932888113433714_4306211883625235340_n

Op pad met Ad, een begrip geworden in ons Utrechtse. Ad altijd vrolijk en altijd recht voor z’n raap. Ad mocht en kon dingen die wij als supporters nooit kunnen doen. En dat maakte Ad zo bijzonder. Afgelopen zaterdag was voor hem, een eerbetoon aan Ad. Nog één laatste keer op pad met onze Ad. Een groot compliment naar Teun, Mike, de Ultras en de club. Want hoe zij dit met z’n allen hebben geregeld en neer hebben gezet is bewonderingswaardig. Maar ook de supporters die in grote getalen bijeen gekomen waren om een laatste groet aan Ad te brengen was mooi. Het laat zien dat Ad in vele Utrecht harten gesloten is.

Er werd ook nog gevoetbald diezelfde avond tegen SC Heerenveen-uit. En vlak voor de wedstrijd waren daar de eerste foto’s al van het spandoek voor Ad en het shirt met zijn naam er op. Had ‘ie het toch weer voor elkaar. Als enige was hij erbij in het uit vak. Heerenveen dat voor haar laatste kans ging voor de play-offs.. Dat was in niets terug te zien, een figuurlijke geparkeerde bus zorgde ervoor dat het voetballen wel heel moeilijk werd. Achteraf met een resultaat van 0-0 en persoonlijk betrapte ik me zelf er op dat ik me er niet eens druk om kon maken. Want die middag stond in het teken van Ad. De wissels van Hake waar je normaliter wat vraagtekens bij zet of het vertoonde spel. Alles wat er gebeurde die wedstrijd deed er even niet toe. Want met dit soort gebeurtenissen is voetbal bijzaak.

Wij hebben als FC Utrecht zijnde eens te meer laten zien dat wij als één grote familie voor elkaar klaar staan. Niemand uitgezonderd, en dat is hoe het in mijn ogen ook hoort te zijn. Dit is waar de club en haar supporters groot in zijn en hopelijk ook voor altijd blijven.

Asjeblieft Utrecht, verander nooit.

Tot volgende week.

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht