Column: Voetballoos weekend

Column: Voetballoos weekend

En alweer een voetballoos weekend voor ons als FC Utrecht supporter. De bekerfinale werdgespeeld tussen Ajax en Vitesse. En toch brengt dat bij mij wat oud zeer naar boven. Helemaal als je Eric Gudde hoort zeggen dat achteraf er niemand op zat te wachten om de bekerfinale van vorig jaar als nog te spelen. Wat mij betreft wordt deze man per direct uit zijn functie gezet. Supporters belangen in dit geval van Feyenoord en FC Utrecht wordt totaal geen rekening mee gehouden. Nu word deze prijs gevierd door de Amsterdammers die deze beker normaliter een troostprijs noemen. Het zegt ook genoeg dat de zogenoemde ‘supporters’ van die club drukker zijn om andere supportersgroepen te beledigen dan het vieren van de bekerwinst. Echte clubliefde zullen we maar zeggen.


171823952_3855483571174169_5070709073781874724_n

Afijn, donderdag mogen we om 18:45(!) Al weer aantreden tegen de club elders. Mede mogelijk gemaakt door de KNVB. Ook Utrecht heeft hier haar toestemming voor gegeven. En mijn eerste gedachten zijn dan gelijk waarom? Waarom zal je de club helpen zodat zij meer rust hebben richting de wedstrijd tegen AZ. En daar bij, dit tijdstip is voor gezinnen met kinderen al helemaal niet lekker. Kinderen rond bedtijd zijn al niet het vrolijkste gezelschap, laat staan als je ook de wedstrijd wilt gaan kijken. Maar de club elders vraagt en krijgt alles voor elkaar, het blijft verbazingwekkend.

Normaliter en ook de statistieken spreken niet in ons voordeel hebben wij niets te zoeken in de tombe dat zij een stadion noemen. Mijn gedachten gaan dan ook terug naar een excellerende Duplan, van Wolfswinkel en de laatste succesvolle editie van onze kant met Labyad. Eerder dit seizoen mochten we ook in de beker aantreden en werd het 5-4. Mede aan onszelf te danken, individuele fouten nekken ons in deze wedstrijd. Ik hoopte daarom ook op een hele lange bekerfinale met verlenging, penalties en een hele boel kwaaltjes en blessures waardoor de wedstrijd tegen ons te vroeg kwam voor een aantal spelers.
Ook vieren zij de bekerwinst heel erg gelaten. Nu in deze tijd natuurlijk onmogelijk om het met de selectie uitgebreid te vieren natuurlijk maar ook oprechte blijheid was er bij een groot aantal spelers niet bij daar. Arrogantie ten voeten uit wat natuurlijk nogmaals benadrukt met wat voor een club wij in Nederland te maken hebben. Ik hoop van harte dat wij daar met een resultaat huiswaarts kunnen keren al reken ik nergens op.

Iedereen het eerste deel van de special de Drent in Utrecht gezien? René Hake als hoofdpersoon in een tweedelige special. Met een beperkt aantal specials in één jaar en zo veel clubiconen te kiezen uitgerekend René Hake die nog steeds met argusogen bekeken word door supporters die de hoofdpersoon is. Natuurlijk prima om je hoofdtrainer uit te lichten en hem nader te leren kennen. Maar ik zou bijvoorbeeld veel liever een special gezien hebben van bijvoorbeeld Michael Mols met als titel: “Jezus heeft sproeten” of het gouden échte Utrechtse middenveld uit de jaren 80. En zo zijn er nog wel tal van voorbeelden te noemen.

Afijn terug naar het voetbal, donderdag... wat zal het lekker zijn hè de 1-2 in de 89e minuut.

Tot volgende week,
Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht