Column: Voorbereiding

Voorbereiding

Voor het eerst in de clubgeschiedenis gaat FC Utrecht op een andere locatie trainen dan onder de rook van de Galgenwaard. Overvecht wordt de locatie omdat er op Zoudenbalch gebouwd gaat worden aan een hyper modern complex wat van alle gemakken is voorzien. Een goede zaak wanneer je echt stappen wilt zetten richting het ‘aanvallen van de top 3’.


carrousel3

Doorstroming van eigen jeugd was na afgelopen vruchtbare seizoenen het streven. Echter pakte dit afgelopen seizoen mede door de corona crisis naar mijn idee minder uit. En dat kwam vooral tot uiting door de aanwinsten die werden gepresenteerd. Onder anderen Sané. Wie? Ja precies, Sane een lange verdediger die qua uiterlijk een monster verdediger lijkt te zijn maar uiteindelijk de pilonnetjes op mocht ruimen na de training. Dit wordt er één uit het lijstje: ‘vergeten voetballers’. Zo mocht er ook ooit een topspeler meetrainen uit Tjechië. Ene Njtish kwam mee trainen onder Alflen. Gebrekkig Engels maar hij wist zich toch op het trainingsveld te manoeuvreren. Dit duurde niet lang, hij mocht wat rondjes mee lopen en een balletje over schieten. Dit bleek toen een verborgen camera grap te zijn van het programma ‘Streetlab’.

Als we het dan toch over een Tjech hebben en een, wat lijkt, verborgen camera grap. Vaclav Cerny gaat de overstap maken naar het Duitse deel in Nederland. Het gevallen ‘toptalent’ mag het daar op huurbasis laten zien. In ieder geval heeft Utrecht z’n best gedaan om hem ergens kwijt te kunnen.

Zo’n transferperiode blijft altijd leuk. Wie komen er en wie gaan er weg. Aan Gyrano Kerk wordt getrokken. Nu weten vele mensen wel wat ik van ons Kerkie vind. Voor het juiste bedrag zal ik hem altijd laten gaan. Nu zijn statistieken heel goed zijn voor een buitenspeler kan Utrecht z’n slag slaan. Natuurlijk is hij enorm belangrijk geweest. En als hij er niet was geweest hadden we 10e gestaan etc. Dat geloof ik allemaal wel. Ik durf te wedden dat het aantal keer vloeken op Kerk hoger op de teller staat bij supporters dan het positieve.

Hij won overigens wel volledig terecht de David di Tomasso trofee.

Om nog even terug te komen op de vergeten voetballers. In het boek ‘Know your history’ komen deze ook aan bod. Dit collectors item komt in September uit.
Ik ben wel benieuwd. Wie is jouw ideale versterking en wie zie jij liever vertrekken?

Op naar een roerige transferperiode en een mooi seizoen.

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht