Column: Waar is het vuur?!

Het is een druilerige maandag, het weekend dreunt bij een ieder nog door het hoofd. De week is weer begonnen. Het geluid dat de wekker produceerd op een maandag morgen lijkt met de week erger te worden. Wie raakt er nou nog gewend aan die wekker op de maandag. Hoewel het steeds moderner is dat er op zondag gewerkt wordt, blijft dat gevoel op de maandag gewoon vreselijk want zaterdag en zondag is gewoon weekend. Op de zaterdagochtenden staan de verschillende vaders en moeders weer op het voetbalveld om hun zoons en dochters aan te moedigen en op zondag speelt normaal hun cluppie FC Utrecht. 


FCU - AZ (1)

Dit weekend even niet. Utrecht speelt op zaterdagavond om 19:45 in Arnhem. Hoe mijn hart een sprongetje maakt wanneer mijn dochter van bijna drie jaar oud zegt: Utleg kijken? Kon zij het niet volhouden en terecht ook om wakker te blijven. Des te meer moeite had ik er mee om wakker te blijven door het getoonde spel van beide ploegen. Het werd er allemaal niet frivoler op en eigenlijk verdiende deze matige pot geen winnaar. Toch gaan de Arnhemmers er met de winst vandoor na een matig schouwspel. 

Advocaat heeft het verdedigend allemaal wel aardig op de rit, het spel is alleen niet om aan te gluren tot aan minuut 60 a 70. Wanneer Utrecht besluit om ineens tot leven te komen en het balletje wat sneller rond laat gaan en er voorin eindelijk eens een bal in bezit wordt gehouden. Moet ons team dan echt elke wedstrijd weer pas zo laat wakker worden? Je zou je longen uit je lijf moeten lopen, je traint de hele week elke dag met een bal en je moet één keer in de week er uit laten komen waar je het voor doet. Een wedstrijd spelen! Als ik dan bijvoorbeeld een Tannane zie rond huppelen, verlang ik naar de tijd van vroeger. Waar is de tijd gebleven dat een ieder de longen uit z'n lijf liep op zijn teamgenoot te helpen? Is dit wel een echt team zoals zij zeggen? Ik mis namelijk het echte team gevoel. Het gevoel om voor elkaar te strijden voor elkaar door het vuur gaan. Bij een opstootje zie ik tegenwoordig alleen de speler in kwestie staan.. 

Waar is het team?! Jullie zouden één familie moeten zijn, als je broertje bejegend wordt blijf je toch ook niet staan? Ik mis het gevoel dat elk grassprietje in dat stadion van ons is! 

Één familie! En één gezamenlijk doel! FC UTRECHT!

Dustin Bronius

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht