Column: Wat weet Kerk?

Column: Wat weet Kerk?

René Hake woont niet in de buurt van Utrecht. Als trainer van de FC maakt hij lange dagen. Dan is het niet altijd handig of wenselijk om de rit van de Domstad naar Verweggistan te maken. En dus is het niet meer dan logish dat Hake zo nu en dan in een hotel in de buurt van Utrecht verblijft. Wat hij daar doet in de avonduren is de vraag. Zit hij laveloos aan de bar of omringt hij zich met leuke jonge vrouwen terwijl mevrouw Hake thuis de afwas staat te doen? Wij weten het niet.


122502596_3392249774164220_1060602590055529566_o

Wie het wel lijkt te weten in Gyrano Kerk. De rechtsbuiten weet iets over René Hake dat niemand anders weet en mag weten. Zit Hake stiekem in een criminele organisatie? Is hij verslaafd aan iets geks? Dat is de vraag. Dat er iets is dat Kerk weet, lijkt toch vast te staan.

Er is namelijk geen enkele andere reden om de lange aanvaller elke week op te stellen. Dat kan gewoonweg geen keuze van een eredivisietrainer  zijn. In elk geval: niet uit vrije wil. Is het Gyrano zelf die Hake onder druk zet? Of gaat zoiets via zaakwaarnemers? Wie het weet mag het zeggen.

Gyrano Kerk kwam zondag nauwelijks verdediger Guwara voorbij. De Duitser die is uitgeleend aan VVV gaat toch de boeken in als één van de zwakste verdediger bij de FC in deze eeuw. In het spel van Gyrano Kerk zit een patroon: wekelijks loopt hij zich vast. Het dieptepunt werd bereikt toen hij de bal zondagmiddag rond tien voor vier kreeg aangespeeld en naast mij op de bank drie kinderen tegelijk in koor het woord ‘balverlies’ uitspraken. Voor de goede orde: de jongste is net één jaar. Zijn vocabulaire bestaat dus uit ‘mama’, ‘papa’ en ‘balverlies’. We zijn de heer Kerk dankbaar voor zijn hulp bij de opvoeding.

Een Gyrano Kerk in vorm kan van waarde zijn. Dat hebben we vorig seizoen gezien. Het oneindig ophemelen van de aanvaller is natuurlijk typisch Utregs. Maar we moeten toegeven dat het de laatste tijd niet goed zit met de vorm van de Amsterdammer. Dat is niet erg, Gyrano is bovendien een ontzettend aardige jongen (net zoals Hake waarschijnlijk een modelburger is) die ongetwijfeld echt zijn best doet. Maar het lukt gewoon even niet. Daarom is wekelijks de verbazing groot als de opstelling bekend gemaakt wordt. Gyrano Kerk is een vaste waarde in die opstelling. Nogmaals: in vorm is dat terecht. Maar ook nu het allemaal moeizaam gaat lijkt hij onomstreden aan de rechterkant van het veld.

En de grote vraag is dan: waarom?

Bovenstaande beweringen over René Hake en wat Gyrano Kerk van hem weet zijn natuurlijk onzin en niet waar… Maar de vraag waarom Kerk toch wekelijks in de basis staat mogen we inmiddels toch wel stellen. Laten we hopen dat hij zijn vorm snel terug zal vinden. Dat is leuk voor ons, voor de club, voor René Hake en bovenal… voor Gyrano Kerk zelf.

Danny

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht