Column: We zijn er weer

Column: We zijn er weer

We zijn er weer! Na alle volgepropte feestdagen en knallend Nieuwjaar mocht het eindelijk weer beginnen, de eredivisie gaat weer van start en we mogen naar Spangen.
Mijn gedachten dwalen dan terug naar de voor mij mooiste maar voor al ook spannendste wedstrijd die ik ooit meegemaakt heb. Het gaat om de wedstrijd Sparta – Utrecht in het jaar 2004 in de halve finale voor de Amstel Cup. De wedstrijd waar Donny de Groot de 0-1 maakte en Utrecht geen moeite had met Sparta, Ponk stopte nog een penalty van Koevermans maar dan.. Koevermans scoort 2x in 120 seconden(!) en Utrecht kijkt tegen een 2-1 achterstand aan, en op dat moment gieren alle zenuwen al door onze harten, maar Dave van de Bergh wist tien minuten voor tijd gelijk te maken en na 90 minuten en een beetje stond er 2-2 op het scorebord, we gaan verlengen.. Dat ging toen nog via de regel “silver goal” wie na 15min als enige scoorde had winnaar geweest, en dat gebeurde.. Bijna (ghehe). Ricky van de Berg had Sparta op 3-2 gezet en het kasteel was in extase! Het kon niet meer misgaan! Sparta ging naar de kuip om wat later bekend werd tegen Twente de finale te spelen. Maar toen.. Joost Broerse in de allerlaatste seconden van de wedstrijd met eigenlijk een wanhoopspoging die nog van richting veranderd werd en hij vliegt laag in de goal binnen! Heel Utrecht was op dat moment een orkaan van geluid! Het was op dat moment denk ik 1 van de rustigste avonden op straat in Utrecht. Het werd strafschoppen en Sandro Calabro mocht de winnende penal binnen schieten en deed dat! Wij gaan naar de kuip! (ALWEER!)

Terug naar het hedendaagse, we hebben 1-2 van Sparta gewonnen en het ging moeizaam ondanks dat we op een paar momenten na de wedstrijd domineerden. Mijn gedachten en opmerkingen bij de wissel, Zivkovic er uit en Peterson erin waren: Laat Peterson asjeblieft die winnende dan maar maken! Ik voelde mij een Jomanda aan de prednison want wat was dit een heerlijk kippenvel momentje! Deze jongen verdiend het in mijn ogen om te slagen hier bij onze club,en het leek allemaal bij elkaar te komen hier op Spangen. Kristoffer als je dit leest: Always keep your head up and be strong, because only the strongest will come back! And you have showed that against Sparta!

Zondag mogen we tegen onze “vrienden” uit net niet am*dam, we hebben het “geneuzel” van de NOS al achter de rug, daar haalde wij onze “neus” voor op en voor ons wijzen alle “neuzen” dezelfde kant op. Laat dit maar weer de dag worden waarop de zogenoemde godenzonen van hun voetstuk vielen en de Utrechtse “neuzen”sneller doordendert!

PS. Nog een oproep! Wees voorzichtig met de liederen, na dit gestuntel van de publieke omroep liggen we de komende wedstrijd onder een vergrootglas, laten we er met z’n allen voor zorgen dat zij niet kunnen zeggen: we zeiden het toch.

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht