Column: Weelde

Oefenwedstrijden zeggen mij nog steeds niet veel, al is het wel lekker dat achtereenvolgend Excelsior en Heerenveen van de mat geveegd worden. Het elftal is nog niet eens compleet, Mahi en Elia zijn er nu bij en Arweiler wordt verhuurd aan ADO Den Haag.


Mahi

Er waren al wat meer patronen te zien in het spel wat we willen spelen. Er wordt in ieder geval met branie gevoetbald en dat is iets wat wij als supporters enorm kunnen waarderen. Een voorbeeld en eentje die wat mij betreft uitgelicht mag worden is Othmane Boussaid. Natuurlijk moet hij nog stappen zetten maar wat hij aan de bal laat zien is van enorme kwaliteit. Op 6 moet hij af en toe wat tactischer positie kiezen en veelal proberen uit de duels te blijven maar aan de bal is hij één van de betere die wij hebben. Een ander voorbeeld, Ejuke op volle snelheid, maar er keer op keer uitgelopen worden door Sean Klaiber en ook nog correct van de bal gezet worden. Sean maakt nog steeds stappen en het is duidelijk dat hij op verdedigend vlak steeds stabieler en beter wordt.

De laatste linie die uitgelicht wordt deze week is de aanval:

Adrian Dalmau: Spaanse goalgetter. Vorig seizoen geteisterd door blessures, nu er vanaf het begin bij. Hij heeft de gave om altijd op de goede plek te zijn en te staan. Kan met de juiste aanvoer 15+ goals maken dit seizoen.

Gyrano Kerk: snelheidsduivel. Eerlijkheid gebiedt te zeggen ik was nooit groot fan van Gyrano. Ik kan er eenmaal niet om heen dat hij beter geworden is. Hij miste in veel van zijn acties het overzicht en wilde vaak dwars door tegenstanders heen in plaats van een één-tweetje aan te gaan. Op dit moment is hij het paradepaardje van Jordy Zuidam. Eentje die wat waard is. Blijft Gyrano of gaat ie weg? Dat is de vraag waar we het antwoord nog een aantal weken niet op zullen weten.

Mimoun Mahi: de nieuwe Mocro flavour van de selectie. Heel benieuwd naar hoe hij het gaat doen. Bij Groningen moest hij het veelal in zijn eentje doen. Een matige selectie om hem heen en wist alsnog een transfer af te dwingen naar het buitenland. Nu terug in Nederland bij ons met een beter elftal om zich heen moet hij gaan renderen.

Eljero Elia: de verassing. Jordy Zuidam heeft fantastisch werk gedaan door Elia binnen te hengelen. Een speler van formaat, natuurlijk wel op leeftijd maar kan nog steeds fantastisch voetballen. Afgelopen seizoen kampioen geworden in Turkije met topploegen zoals Galatasaray en Fenerbache. Nu hier in Utrecht waar hij ons enorm veel pijn deed in 2016 door in de bekerfinale tegen ons te scoren, is de hoop nu dat hij het vóór ons doet.

Nick Fenomenema: Dit seizoen wordt voor hem uitermate belangrijk. Werd vorig seizoen uitgeleend aan Almere City en werd daar bankzitter. Een dure les want alom geroemd hier in Utrecht, kon hij het buiten de provincie lijnen niet waarmaken. Wordt het aanhaken of afhaken, was het een eenmalige hype die Nick Venema of wordt hij alsnog de Nick Fenomenema?

Othmane Boussaid: lichtvoetige Belgische Marokkaan. Liefkozend Otje genoemd werd vorig jaar verhuurd aan NAC Breda en speelde daar onder andere een fantastische wedstrijd tegen PSV in de beker. Ook hier is hij inmiddels goed begonnen aan de voorbereiding en ben ik benieuwd of hij deze stijgende lijn vast kan houden.

Last but not least Daniel Arzani. Het “toptalent” van Manchester City met de Australische nationaliteit. Een begenadigd dribbelaar en oog voor de steekbal. Er wordt gewerkt aan zijn omschakel capaciteiten want daar valt naar horen zeggen nog wel wat te halen. Heel erg benieuwd hoe hij zich dit seizoen zich gaat manifesteren.

Het moge duidelijk zijn dat we op de goede weg zijn met een brede selectie en de optie om dit seizoen vijf keer in één wedstrijd te wisselen waardoor de opties groots zijn. Ook als we de geruchten mogen geloven met de namen waar Utrecht interesse in zou hebben tekent dat de ambitie die Utrecht heeft. Aan de namen zal het niet gaan liggen, aan de samenstelling en instelling wel. Als alles op zijn plek valt met deze selectie, kan dit wel eens een heel mooi seizoen gaan worden.

Tot volgende week!

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht