Column: Weemoed

Column: Weemoed

Het is een beetje een repeterend verhaal. De betere zijn tegen Feyenoord en aan het eind met lege handen staan. Een goede eerste 20 á 25 minuten konden we helaas geen vervolg geven. Wederom was het verval te groot. In eerste instantie had Feyenoord dus geen antwoord op het plan van FC Utrecht. Advocaat deed vervolgens wat omzettingen en sindsdien is Feyenoord amper meer in de problemen gekomen. Dan luid de vraag: Is Rene Hake tactisch afgetroefd door Advocaat? Of was Utrecht simpelweg niet bij machte om Feyenoord “pijn” te doen?


26230418_375994082825528_8541502186683559168_n

Gustafson mocht weer eens opdraven, na zijn blessure eindelijk weer fit om wat minuten te pakken. Zijn optreden kunnen we op zijn zachts gezegd ongelukkig noemen. Gelukkig voor hem kreeg hij weleen ereplekje bij de post op de socials van de statistieken.

Hebben we dan Feyenoord echt nooit pijn kunnen doen? Zeker wel! Op 31 maart 2019 een memorabele wedstrijd waarin alles samen kwam. Na de aanslag in kanaleneiland had deze wedstrijd een extra lading. Het mooie Amazing grace door Pia, de spandoeken en het mooie eerbetoon aan de slachtoffers. Utreg buigt nooit! Één van de zeldzame momenten de laatste jaren dat we als eenheid een fantastisch geheel waren. De stad, supporters en de club stonden op dat moment zij aan zij zoals het hoort!

Ook gaan mijn gedachten terug naar de wedstrijd tegen Feyenoord in 2005. 3-1 werd deze wedstrijd gewonnen mede door de grote uitblinker of de man die de cadeautjes uitpakte van Lodewijks, Robin Nelisse. Die de gehele doelpuntenproductie voor zijn rekening nam. Het Feyenoord met onder anderen Dirk Kuyt en Kalou in de gelederen moesten het afleggen tegen Hans Somers, Dave van den Bergh en Stefaan Tanghe. Juist in tijden dat de afstand groter lijkt te zijn tussen supporters en de club mede door de crisis denken we graag met weemoed terug aan toen. Vroeger toen alles beter was. Nou, beter.. Het was in ieder geval een eenheid, een front een onneembare vesting hier in de Galgenwaard. Helaas is dat na een aantal thuisnederlagen op rij dit seizoen niet van toepassing.
Op naar betere tijden!

Tot volgende week.

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht