Column: Weer niet

Column: Weer niet

Na twee jaar lockdowns, geen lockdowns. Mochten we ein-de-lijk weer naar het stadion. Aangepast met allerlei verschillende regels en maatregelen maar… we mochten wel. Het kabinet acht het noodzakelijk dat we opnieuw niet naar onze geliefde Galgenwaard mogen. Ellende.

Ondanks alle investeringen van clubs, die alles naar de zin van het OMT en het kabinet maakten worden aan de kant gezet om een ‘voorbeeld’ te stellen aan mensen die zich wat minder aan de ‘regeltjes’ houden. Voetbal wordt een beetje gezien als het pispaaltje van het team. Het zwarte schaap in de kudde, hetgeen wat anders is dan alle anderen. Wanneer het voetbal er uit ligt qua publiek is de angel qua corona pandemie er wel uit. Zo komt het een beetje op me over. Helemaal als je je bedenkt dat verschillende binnen locaties met velen gewoon toegankelijk blijven. Zijn het dan achteraf gezien, uitgaven voor de club en organisatie geweest voor niets?


Vitesse

Natuurlijk, het voetbal is een mindere zorg dan de algehele gezondheid. Maar in het hart van een voetbalsupporter kijkend, voelt het niet zo. Het geen wat je het liefste doet en de afgelopen tijd weer enorm van genoten hebt, wordt weer van je afgepakt. Alsof je een herbeleving van je jeugd hebt, dat wanneer al je vrienden of vriendinnen buiten mochten blijven maar jij naar binnen moest. Of dat je mooiste bezit, uit het niets breekt of kapot gaat. Zo voelt een supporter zich, na jarenlang af zien en met grote weemoed terug denkend aan het stadion eindelijk weer mogen om het vervolgens na een x aantal maanden afgepakt te zien worden. Het doet pijn.

Maar wij zullen met zijn allen, sterker terug komen dan voorheen. Daar ben ik van overtuigd. Het supportershart voor onze club zal nimmer en nooit te breken zijn. Want ooit, wie weet hoe deze zogenaamde ‘lockdown’ duurt. Zijn we terug en zullen we van ons laten horen. Hou vol.

Ondertussen heeft Remco Kraak ein-de-lijk een nieuwe podcast online gegooit! Het verhaal van… een hit, dat mag gezegd worden. Reden te meer om als club de krachten te bundelen en dat heeft er voor gezorgd dat er mede voor alle supporters er weer een heerlijke aflevering online staat. Dit maal het verhaal van… Adam Maher. Ook dus in deze mindere tijden genoeg om ons over bezig te houden!

Tot volgende week,

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht