Column: Weer niet de volle mep

Column: Weer niet de volle mep

Het is alsof Sergio Padt bij elke wedstrijd tegen FC Utrecht denkt: “laat ik nu eens m’n best doen”. De bal die van de Streek hard in de korte hoek kopt weet deze keeper te stoppen. Een Padt in ’normale’ doen, heeft die bal nooit! Het begint tot nu toe het verhaal van ons te worden. Het maken van doelpunten. Hoewel de eerste helft gezapig en slecht was vergeet je jezelf te belonen. Gustafson had weer de 0-1 op zijn schoen maar schoof de bal tegen het been van Padt aan. Weer zo’n slappe inzet van een begenadigd voetballer. Want dat hij kan voetballen staat buiten kijf.


Galgenwaard5

Grote afwezige wat mij betreft was Bart Ramselaar. Oogde alsof hij net uit zijn bed was gebeld om even in te vallen voor een afwezige. Geen sprankje zelfbewustheid en het wijzen naar anderen. Schijnt in de voorbereiding DE man geweest te zijn. Ook op trainingen liet hij in de voorbereiding zien dat hij in de basis thuis hoort. Nu de competitie begonnen is heeft Bart zich nog geen moment kunnen onderscheiden. Is het de positie waar hij staat of een mindset die op dit moment niet helemaal goed is? Het zegt eigenlijk genoeg dat hij twee echte ‘linksbuiten’ spelers uit de basis houd. Dat betekend dus dat Bart betere dingen laat zien op die positie op de training. Want nogmaals in de wedstrijden tot noch toe niet.

Dan Elia, wat een apart verhaal is dit toch. Elia met grote bombarie binnengehaald en hij raakt maar niet fit. Is met wat extra kilo’s aangekomen hier. Nu was het zaak om fit te worden. Elia lijkt echter meer bezig met randzaken dan onze prachtige club en zijn steentje daar aan bij te dragen. De oorzaak is alleen maar Elia zelf. Want ook hij laat zich nog niet als aanwinst zien.

Moussa Sylla maakte zijn debuut. Was betrokken bij een buitenspel goal. Iemand daar in de schoonmaak kast in Zeist zag iets wat wij niet konden zien. Het leken mij wel scheve lijntjes die getrokken werden? Zal me niets verbazen na alle fratsen die de KNVB al heeft uitgehaald. Maakte een op mij prima indruk. Is snel, behendig, bezig en vooral doelgericht. En dat is toch wat we op dit moment nodig hebben. Dit kan zo maar eens onze nieuwe Franse parel zijn!

Nu Twente, de ploeg in vorm met een speler die bij ons onder contract staat. Je zult jezelf echt een keer moeten gaan belonen door je kansen af te maken! Die half zachte inzetjes van de primadonna’s Maher en Gustafson is niet genoeg! Ook die slappe corners en vrije ballen komt niets uit! Ik heb liever dat die ballen met overtuiging geschoten worden, je bent niet voor niets een prof!

Tot volgende week.

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht