Column: Zwaarbevochten!

Column: Zwaarbevochten!

Willem II thuis, op voorhand bijna een zekerheidje. Het begin voortvarend met een fantastische aanval over links en van de Streek die mooi binnen schiet. Ook de 3-1 voorbereid door een uitstekend spelende van de Streek koeltjes afgerond door Gyrano Kerk. Kerk lijkt zijn vorm hervonden te hebben. Want hoewel ik altijd kritisch ben op Kerk moet zelfs ik eerlijk bekennen dat Kerk een plaag is voor een verdediging in deze vorm. We maakten het ons vooral zelf heel moeilijk tegen Willem II door verkeerde keuzes te maken op het veld. Wat uiteindelijk resulteerde in een voetbalgevecht waar je als Utrecht zijnde tegen Willem II eigenlijk helemaal niet in wilt belanden. We moesten namelijk bepalende jongens achterin missen in de vorm van Janssen en van der Maarel, karaktervoetballers die je in deze strijd hard had kunnen gebruiken. Daarom des te meer blij dat er met strijdend voetbal een plaats in de play-offs werd veiliggesteld.


181173177_3914987025223823_5760586015120746061_n

Nu je eigenlijk niet meer naar beneden hoeft te kijken want de 8e plek is sowieso zeker, is het misschien eens tijd om naar boven te kijken. Feyenoord staat op moment van schrijven op 5 punten op de 5e plek. En met in het achterhoofd het programma van Feyenoord met als tegenstanders Ajax thuis, Heracles uit en RKC thuis. Utrecht met Heerenveen en Sparta uit en eindigen met PSV thuis en daarmee ook in het achterhoofd dat Utrecht uit behoorlijk goed presteert. Zal het zo maar nog mooier kunnen eindigen dan dat het nu voor de hand ligt. Hoe lekker zal het dan ook zijn wanneer je als 5e eindigt, de eerste ronde van de play-offs door komt en uiteindelijk de finale van de play-offs thuis misschien wel mét publiek kan gaan spelen. Het blijft tot noch toe bij dromen, maar om nu te zeggen dat we ‘uitgespeeld’ zijn? Zeker niet!

Eerst Heerenveen uit, oftewel Veerman en Veerman tegen FC Utrecht. Leg je die twee aan banden dan heb je de grootste angel wel uit Heerenveen gehaald. En dat probeer ik zonder enige arrogantie te zeggen natuurlijk. We blijven FC Utrecht, maar wel met een flinke dosis vertrouwen als het aan mij ligt. De resultaten spreken voor zich, hoe anders was dat het begin van het seizoen? Heerenveen uit en mijn gedachten gaan terug naar een cultheld in 2007. Guiseppe ‘Pino’ Rossini. De 90e minuut is aangebroken en Rossini neemt plaats achter een vrije bal. Ik hoor de verslaggever nog zeggen: “van 35 meter, Rossini.. Rossini.. ROSSINI!!”. 2-3 in de allerlaatste minuut van deze wedstrijd. 

Hoe lekker zou het zijn als je dit commentaar ook aankomende wedstrijd hoort: “Ramselaar.. Ramselaar.. RAMSELAAAAAAAAR! MET DE 1-3! Durf te dromen!

Tot volgende week,

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht