De logica van Gudde en consorten

De logica van Gudde en consorten

Eric Gudde doet mij vaak denken aan het personage Jos van Debiteuren Crediteuren uit de sketch stiften. Zelf een spelletje bedenken, de regels uitleggen die alleen hij begrijpt en vervolgens zelf de uitkomst bepalen die voor hem het beste uitkomt.


Gudde

Gudde staat zo al een tijdje bekend in Utrecht.
Voor landelijke herdenkingen interesseren slachtoffers van een terroristische aanslag hem geen reet en een bekerfinale die niet gespeeld wordt beslist hij wél in het voordeel van de club waar hij een verleden heeft.

In de Galgenwaard werkt iedereen zich in verband met de Covid-19 maatregelen de blubber om zaterdag weer supporters te ontvangen, maar zojuist is bekend gemaakt dat de KNVB onder leiding van de heer Gudde besloten heeft vijf dagen voor de aftrap van FC Utrecht - AZ de wedstrijd niet door te laten gaan. Dit om AZ de ruimte en tijd te geven om zich voor te bereiden op de voorrondes van de Champions League tegen Dinamo Kiev. Dit scenario kon echter op 31 augustus al bedacht worden toen de loting verricht werd en het definitieve scenario voor AZ in werking trad. Ook hieruit blijkt maar weer dat de KNVB bereid is om met iedereen mee te werken, behalve met clubs die uit de provincie Utrecht komen. Iedereen met een Utrecht-hart heeft hier in de afgelopen vijf maanden zonder competitie naar uitgekeken, maar om het seizoen met Gudde logica te beginnen wordt nu naast ons Europa ticket en kans op de beker ook onze eerste wedstrijd afgepakt. Eerst moesten we al een week langer wachten omdat wedstrijden om de Nations League belangrijker waren dan de basis van de supporters: de eigen nationale competities. En nu mogen we in Utrecht nóg langer wachten.

Nog vreemder is dat de amateuristische bende waar Gudde de baas van mag spelen eerder bekend maakt dat er een scheidsrechter is aangesteld en een paar uur later met dit nieuws komt. Natuurlijk is het thuis werken lastig voor de medewerkers in Zeist, maar je mag toch aannemen dat de man die scheidsrechters aan moet stellen wel gebeld had kunnen worden door een collega die wist dat de wedstrijd niet eens gespeeld zou worden. Een whatsappje had ook gekund.
Of is er meer aan de hand en bedacht men in Zeist dat, omdat Makkelie ook in de Nations League in actie moet komen bij Zweden - Portugal, dat daarna een competitiewedstrijd te zwaar voor hem zou zijn. Dan kwam het bezwaar van AZ wel goed uit. 

Hieruit blijkt maar weer dat de Koninklijke NEDERLANDSE Voetbal Bond zich met alles en iedereen bezig wil houden, behalve met het belang van de volgers en liefhebbers van de NEDERLANDSE eredivisie. En die constatering is niet alleen opmerkelijk, maar vooral pijnlijk. Onder leiding van Gudde is de KNVB verder vervreemd van het vaderlandse voetbal.

Het onbegrip richting Zeist blijft groeien en de vraag is hoe wij als club een signaal kunnen afgeven aan Gudde en consorten. Hierbij alvast mijn steun voor alle doordachte supportersacties, maar daarnaast hier ook een oproep aan de staf en spelers. Gezien de politieke onrust in de wereld die komend jaar niet minder zal worden acht ik de kans groot dat de KNVB komend seizoen weer met een charmeoffensief over de brug komt in het kader van racisme of Covid-19 slachtoffers. Bedenk hierbij altijd wie je helpt wanneer je een signaal afgeeft, want in het voetbal moet er nooit plek zijn voor een valsspeler en iemand die anderen het leven zuur maakt.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht