In de spotlights: Adam Maher

In de spotlights: Adam Maher

Adam Maher begon ooit als talentvolle nummer tien op het middenveld van AZ. In drie seizoenen wist Maher 22 keer het net te vinden en 17 assist af te leveren. In 2012 werd de talentvolle middenvelder dubbel beloond. Hij werd verkozen tot Nederlands talent van het jaar en mocht zijn debuut voor het Nederlands elftal maken. In 2013 maakte de behendige speler voor zo’n 8 miljoen euro de overstap van AZ naar PSV. De wereld leek aan zijn voeten te liggen en niks leek Maher in de weg te staan om de top te bereiken. Wie zou zeggen dat hij ruim zeven jaar later bij FC Utrecht zou spelen, werd direct in het gekkenhuis opgesloten.


117171822_3139003752822158_8363716610430571518_o

Ondanks dat hij bij PSV twee keer kampioen wist te worden, kwam het potentieel er maar niet uit. In ruim 4 seizoenen tijd wist hij in Eindhoven niet zijn absolute draai te vinden. Er volgde een exotisch uitstapje naar Turkije, alvorens hij weer terugkwam in Nederland. In periodes bij FC Twente en AZ ging het weer wat beter, maar sporen van de oude Maher waren niet meer terug te vinden.

Desondanks was John van Den Brom erg tevreden over de prestaties van Maher. Van Den Brom vertrok aan het einde van het seizoen 2018/2019 bij AZ om in onze Domstad furore te gaan maken. Ook het contract van Maher liep af in Alkmaar. Het is geen geheim dat Van Den Brom, Maher graag mee zou nemen naar onze FC en dat gebeurde dan ook.

“Adam is een geweldige speler, met veel voetballend vermogen”, zei technische directeur Jordy Zuidam toen de komst van Maher bij FC Utrecht werd aangekondigd. Nu bijna twee jaar later mag de balans langzaam worden opgemaakt. Hij speelde voor ons 40 wedstrijden en was daarin bij 11 goals betrokken. Wellicht nog niet zulke schrikbarende cijfers als je weet dat Maher tegenwoordig vaker als controleur speelt. Toch verlangen we elke wedstrijd weer naar die oude Maher. Adam, waar zijn die levensgevaarlijke steekpasses gebleven? Waar zijn je magische dribbels? En waarom is dat knallende afstandsschot verdwenen?

We hopen dat we beetje bij beetje weer flarden van de oude Maher gaan terug zien. Woensdagavond zou een mooi moment zijn om daar mee te beginnen in de wedstrijd tegen Maher zijn oude werkgever.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht