In de spotlights: Adrián Dalmau

In de spotlights: Adrián Dalmau

Deze week staat onze spits Adrián Dalmau in de spotlights. Aanstaande zondag speelt FC Utrecht om 12.15 uur de lastige uitwedstrijd bij Heracles Almelo. Voor Dalmau kan dat het eerste weerzien met zijn oude club worden. De zesentwintigjarige Spanjaard tekende in juli 2019 een contract bij FC Utrecht. Onze FC nam hem voor een bedrag van 700.000 euro over van de Almeloërs. In het seizoen 2018/2019 speelde de Spanjaard 31 wedstrijden voor de Heraclieden en was daarin goed voor maar liefst 19 goals. Op de topscorerslijst van dat seizoen bleven alleen Ajax-aanvaller Dušan Tadi? en PSV-aanvoerder Luuk de Jong hem voor.


dalmau

Bij Utrecht begon Dalmau zijn eerste seizoen (19/20) met een blessure waardoor hij de belangrijkste wedstrijd van het jaar moest missen: De Europa league kwalificatie wedstrijd tegen het Bosnische Zrinjski Mostar. Ook de eerste drie Eredivisiewedstrijden moest onze nieuweling aan zich voorbij laten gaan. Ondanks deze valse start leek onze blessuregevoelige spits toch op weg om een sleutelspeler te worden. In de 4e, 5e en 6e wedstrijd van het seizoen wist hij te scoren.

Hiermee maakte hij drie goals in zijn eerste drie wedstrijden en eiste een belangrijke rol op binnen de selectie. Maar al snel gooide nieuwe blessures en kwetsuren roet in het eten. Pas op 8 maart 2020 was hij weer fit. Thuis tegen Sparta Rotterdam maakte Dalmau in de 63e minuut zijn rentree. In de met 5-1
gewonnen wedstrijd wist hij wel zijn doelpuntje mee te pikken. Hij leek terug van weggeweest, maar helaas werd na deze wedstrijd het seizoen abrupt beëindigd door de corona-uitbraak.

In totaal kwam onze Spaanse schutter vorig seizoen niet verder dan acht wedstrijden waarin hij vier keer scoorde. Afgelopen week trainde de spits voor het eerst weer mee met de groepstraining. Tijdens de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht van afgelopen dinsdag zat hij nog niet bij de wedstrijdselectie, maar we hopen dat Dalmau voorlopig uit de ziekenboeg blijft en zondag al het verschil kan maken.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht