In de spotlights: Jacob Mulenga

In de spotlights: Jacob Mulenga

Deze week staat Jacob Mulenga in de spotlights omdat de 36-jarige spits meetraint als testspeler bij Go Ahead Eagles. Hij moet zich nu in een week bewijzen aan de technische leiding van de club uit Deventer.
Mulenga tekende op 1 juli 2009 bij FC Utrecht nadat hij eerder onder contract stond bij het Franse LB Châteauroux en een verhuurperiode bij RC Strasbourg Alsace. In Utrecht werd hij al snel een publiekslieveling en scoorde 37 goals in 93 Eredivisie-duels. Iedereen herinnert zich natuurlijk de 6-4 tegen Ajax waarin de Zambiaan zijn linkerkruisband afscheurde maar toch de wedstrijd uitspeelde. Hij was toen net hersteld van een rechterkruisband blessure.
Die vele langdurige blessures betekende ook het einde tussen de FC en Mulenga, want de aanbieding van een prestatiecontract in de Domstad zag hij niet zitten.

Mulenga vervolgde zijn avontuur in Turkije bij Adana Demirspor, waarna hij de stap maakte naar het Chinese Shijiazhuang Ever Bright en Liaoning FC. Daarnaast scoorde hij 10 keer voor het nationale elftal van Zambia over 43 wedstrijden.

Wij wensen Mulenga veel succes op de Adelaarshorst en hopen hem op 22 april in actie te zien op Zoudenbalch in het geel-rode shirt tegen Jong FC Utrecht!

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht