In de spotlights: Jan Streuer

In de spotlights: Jan Streuer

Deze week staat oud-speler en assistent-trainer Jan Streuer in de spotlights. De huidige technisch directeur van de tegenstander van aanstaande zaterdag stond van 1976 tot 1980 als speler onder contract bij FC Utrecht en wist zich onsterfelijk te maken door op 21 november 1976 in de 70ste minuut de winnende 2-1 te scoren tijdens de bekerwedstrijd tegen Ajax. Hierdoor won FC Utrecht voor het eerst in de geschiedenis van Ajax en liet Streuer de overvolle Galgenwaard ontploffen. Het winnen van deze wedstrijd leek voor de aftrap nog een onmogelijke opgave, want drie weken eerder verloor de FC met 7-0 in De Meer.  


jan-streuer-als-voetballer-mvv

Streuer tekende in 1976 een contract bij FC Utrecht. Hij was aanvankelijk goed op dreef, maar op 30 januari 1977 brak hij in een wedstrijd tegen N.E.C. zijn linkerscheenbeen. Nog voordat hij zijn rentree kon maken brak hij tijdens een training in december 1977 opnieuw zijn scheenbeen en zijn kuitbeen. Hij kwam nauwelijks nog tot voetballen in Utrecht en in 1980 verkaste hij naar de inmiddels opgeheven club KRC Harelbeke. Daar liep hij in oktober 1981 voor een derde keer een beenbreuk op, waarna hij een punt zette achter zijn profcarrière.

Streuer was korte tijd trainer van het tweede elftal en assistent-trainer onder Barry Hughes bij FC Utrecht. Vanaf 1982 was Streuer tevens eigenaar van een sportzaak in Amersfoort. Hier leerde hij de jeugdige John van den Brom kennen die stage liep in de winkel. Streuer werd zaakwaarnemer van Van den Brom en regelde in 1986 een contract voor hem bij Vitesse. De contacten die hierdoor met de Arnhemse club gelegd waren zorgden ervoor dat Streuer in 1990 werd gevraagd om hoofd scouting te worden. Vanaf 1997 was hij manager voetbalzaken bij Vitesse. Hij maakte succesvolle maar ook uiterst turbulente jaren mee bij Vitesse met Europees voetbal, financiële problemen, hoge klasseringen en dreigende degradatie.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht