In de spotlights: Maarten Paes

In de spotlights: Maarten Paes

Deze week staat onze eerste keeper Maarten Paes in de spotlights. De 22-jarige Nijmegenaar ging tien dagen geleden in quarantaine nadat tijdens de voorbereiding bij Jong-Oranje COVID-19 bij hem werd vastgesteld.


Paes2

Paes speelde in de jeugd bij de amateurclub VV Union in Malden en later bij N.E.C. Zijn vader Vincent Paes is bij beide clubs voorzitter is geweest. Maarten begon als spits, maar werd op zijn veertiende keeper. Bij N.E.C. haalde Paes het eerste elftal en was hij van 2016 tot 2018 reservedoelman.

In 2018 vertrok Paes naar FC Utrecht, waar hij reservekeeper werd achter David Jensen en Nick Marsman. Hij debuteerde voor FC Utrecht op 19 augustus 2018, in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Hij mocht spelen omdat David Jensen ziek was en Nick Marsman afwezig was door een blessure. Dit was zijn enige wedstrijd voor het eerste team dat seizoen.

Vorig seizoen werd Paes eerste keeper van FC Utrecht. In de winterstop van dat seizoen raakte hij geblesseerd, waarna de FC besloot Jeroen Zoet voor een half jaar te huren.

Inmiddels heeft Paes alweer 23 wedstrijden op zijn naam staan voor het eerste en is hij sinds september 2019 de eerste doelman van Jong-Oranje.


Zien wij zondag Paes weer in het doel staan in de Euroborg?

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht