In de spotlights: Rick Kruys

In de spotlights: Rick Kruys

Rondom de oefenwedstrijd tegen Heerenveen, een week geleden, ging alle aandacht uit naar de man die voor het eerst als 'hoofdtrainer' op de bank zat bij FC Utrecht. Jeron den Hartog zette de belangrijkste momenten uit de loopbaan van Rick Kruys op papier.


118004623_3194429887279544_7941458953360267042_o

Rick Kruys doorliep de jeugdopleiding van FC Utrecht, nadat hij in zijn eerste voetbaljaren speelde voor USV Holland en USV Elinkwijk. In de Domstad debuteerde hij ook in het betaalde voetbal. Al tijdens zijn tweede wedstrijd maakte hij een fenomenaal doelpunt door de winnende 1-0 te scoren tegen de Graafschap waar zijn vader Gert op dat moment trainer van was.

Na FC Utrecht stond Rick Kruys onder contract bij Malmö FF, FC Volendam, Excelsior. Hij voetbalde nog even bij VV de Meern en focuste zich al op jonge leeftijd op zijn trainersloopbaan.

Kruys begon als jeugdtrainer bij FC Utrecht en werd snel bij het eerste elftal betrokken waar hij sinds januari 2018 assistent-trainer is. Vorige week deed Kruys eindexamen voor de cursus coach betaald voetbal als hoofdcoach en wist de FC onder zijn leiding een mooi resultaat neer te zetten.

Ongetwijfeld gaan wij nog veel plezier beleven aan Rick Kruys!

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht