In de spotlights: Sean Klaiber

In de spotlights: Sean Klaiber

Aanstaande zondag wordt een van de mooiste wedstrijden van het jaar gespeeld. Om 12.15 wordt er in de Galgenwaard afgetrapt tussen onze FC en koploper Ajax. Het zien van beide clubs zal het bloed van menig Utrechtsupporter sneller doen laten stromen, maar bij enkele echte kenners zal er ook nog wel stoom uit de oren komen.

“Als Utrechter kun je niet naar Ajax gaan’’, waren de wijze woorden van Sean Klaiber begin 2018. Ruim twee jaar later bewees hij dat die woorden niks waard
waren. Afgelopen zomer maakte de oud-jeugdinternational voor zo’n vier miljoen euro de overstap naar de club uit de hoofdstad.


Klaiber

De geboren Nieuwegeiner speelde in 2005 in de jeugd van Ajax. Uiteindelijk belandde hij twee jaar later in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Na een kort uitstapje naar FC Dordrecht. Keerde Klaiber in 2015 terug in de Domstad. Zijn vlammende schot, precieze voorzetten en harde manier van verdedigen zorgde ervoor dat Klaiber door de jaren heen een steeds belangrijkere basisspeler werd bij onze FC. Klaiber kwam uiteindelijk tot 153 wedstrijden waarin hij 9 keer scoorde en 21 assist gaf. 

In de afgelopen vijf jaar voetbalde Klaiber met hart en ziel voor FC Utrecht. Dat bevestigde hij nogmaals in de halve finale van de KNVB beker van afgelopen seizoen. In de halve eindstrijd had Ajax gedurende wedstrijd niks te vertellen in ons Utrecht. Alles leek in kannen en kruiken te verlopen, maar in minuut 87 pakte Klaiber, na een onnodige harde tackle in de zestienmeter van de tegenstander, een vitale gele kaart. Deze gele kaart zorgde ervoor dat hij was geschorst voor de
finale. Na het laatste fluitsignaal was de finale officieel bereikt en brak er in de Galgenwaard een groot feest los. Toch telde de Galgenwaard die avond één ontroostbaar verdrietige Utrechter: Sean Klaiber.

Vier dagen na deze bekerconfrontatie met Ajax speelde Klaiber tegen Sparta een uitstekende wedstrijd waarin hij met een goal en een assist van waarde was.

Ook dit seizoen kwam Sean nog in actie voor de FC. Sterker nog: tegen VVV was hij trefzeker. Kort daarna vertrok hij naar Amsterdam.

Ondanks dat we Sean Klaiber veel succes wensen, hopen we wel dat de punten zondag in Utrecht blijven.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht