De supporter die een icoon werd

De supporter die een icoon werd

Zaterdag 2 oktober dat was de dag dat Jan Rolink overleed. Utrecht stond in brand nadat dit nieuws naar buiten kwam. Een groot icoon, voorbeeld en held is Utrecht daardoor ontvallen. Ondanks dat vele het verlies nog niet kunnen bevatten stond een kleine week later de begrafenis op het programma.


244453439_4391121930943661_2845480801855492287_n

Het afscheid begon met een ceremonie in de kantine van VV Sterrenwijk. Een grote mensenmassa had zijn vrijdag vrijgehouden om Jantje een laatste eer te bewijzen. De aanhang was zo groot dat de auto’s nog net niet op de trainingsvelden van Zoudenbalch geparkeerd werden. Het ontbrak niet alleen aan parkeerplekken, want ook de kantine zat stampvol. Daardoor moest een groot deel ook buiten onder een partytent plaats nemen. Ondanks dat buiten niet alles te zien was, maakte dat voor het gevoel niet uit. Er was een geluidsinstallatie aangesloten waardoor het verhaal voor iedereen te volgen was. Door de gevoelige muziek en de inspirerende verhalen werd de emotie en essentie van het levensverhaal van Jantje duidelijk overgebracht.

'Rust zacht mijn vriend'

Het 'hoogtepunt' kwam van Ben ten Boden. De oud-voorzitter van de supportersvereniging sprak als echte vriend over zijn relatie met Jan. Zeer geëmotioneerd sprak hij de laatste woorden:,,Bedankt voor de vele avonturen en vreselijk mooie momenten. Rust zacht mijn vriend." Na de mooie woorden van Ten Boden werd het nummer ‘Bedankt Mijn Vriend’ van André Hazes afgespeeld. Doordat dit nummer werd ondersteund met archiefbeelden van Jantje hielden maar weinig aanwezige het droog.

Koningsachtige koets

Na afloop van het nummer kwam de ceremonie ten einde. Inmiddels was buiten het uitvaartvoertuig voor de grafkist klaargemaakt. Een koningsachtige witte koets met vier gespierde paarden kwam voorrijden. Door zeer geëmotioneerde naasten van Jantje werd de kist in de koets getild. Alle genodigden werd vervolgens gevraagd om alvast richting het stadion te lopen, zodat er daar een erehaag gevormd kon worden. Rond 13:00 uur kwam er een meterslange rouwstoet het Herculesplein opdraaien. Voor de hoofdingang van stadion Galgenwaard was een meterslange erehaag ontstaan. De mensen in de erehaag ontstaken bij aantreden van de rouwstoet de meegenomen fakkels. Langzaam verdween de koets in de mist van de laatste fakkels. De koets passeerde de Galgenwaard en daardoor Jantje legde zijn laatste meters langs het stadion af. Het is voor het publiek ook het moment om te beseffen dat Jan helaas nooit meer te zien is ons stadion, maar de herinneringen blijven voor altijd in ons stadion.


(Verslag Martijn Kramer)

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht