Een vechtmachine op fluwelen voetbalschoenen

Een vechtmachine op fluwelen voetbalschoenen

We hebben gewonnen! FC Utrecht wint met 0-1 uit bij Fortuna Sittard en schrijft drie hele belangrijke punten bij. De teams op posities 5 tot en met 8 gaan namelijk de play-offs spelen voor Europees voetbal. Met deze wedstrijd in het achterhoofd tegen Fortuna gaan we even terug in de tijd. Terug naar het jaar 1996. Het jaar dat Utrecht met een Houdini-act degradatie weet te ontlopen in de uitwedstrijd tegen FC Twente die gewonnen werd met 1-2. Hans Visser was de verlosser van onze club. Na deze wedstrijd is de band tussen supporters en club sterker dan ooit! Want zo’n jaar als dit wilden zij nooit maar dan ook nooit meer.


seizoen-1996-1997

Een aantal maanden na deze cruciale memorabele wedstrijd staat Fortuna Sittard – FC Utrecht op het programma. Dat jaar is ook het jaar dat Michael Mols overkwam van FC Twente en FC Utrecht met namen zoals Marcel van der Net, John van Loen, Hans Visser en dus ook eerdergenoemde Michael Mols aantrad tegen Fortuna met onder anderen Ronald Hamming, een piepjonge Mark van Bommel, Fernando Ricksen maar ook Robert Roest die later weer terug zal keren naar zijn eigen stad en Utrecht shirt weer zal gaan dragen.

Deze wedstrijd eindigt uiteindelijk met een 1-3 overwinning voor onze FC. Het is het jaar van Ronald Spelbos en de zijne. Want niet ontloopt Utrecht stabiel de degradatie zone. Nee het nestelt zich keurig in de middenmoot. Iets waar wij als supporters maar al te blij mee waren. Want zoals eerder gezegd.. Een seizoen zoals die van daar voor: “Nooit meer”. De verbroedering tussen club en supporters wordt in dat jaar steeds groter. Het succesverhaal Michael Mols die 12 keer scoorde in 31 wedstrijden dat seizoen is het begin van een bijzondere band tussen Michael, supporters en de club. “Jezus heeft sproeten” een spandoek in de Galgenwaard, tekenend voor de status die Michael Mols onder de supporters had en waarschijnlijk nog steeds heeft. Een Amsterdammer die ongekend
populair is en blijft onder iedereen. Dit team in ’96 was een vechtmachine met fluwelen voetbalschoenen. Want achter Michael Mols stond vooral een team dat voor elkaar door het vuur ging. Het jaar ‘96, misschien wel de wederopstanding van FC Utrecht en haar supporters. 

Onlosmakelijk met elkaar verbonden tot aan de laatste snik. Het was uiteindelijk een ontiegelijk spannend maar mooi jaar!

Tot volgende week.
Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht