Frans wonderkind in Galgenwaard

Frans wonderkind in Galgenwaard

Via een orginele prestentatievideo maakte de FC gisteren bekend dat de 20-jarige Moussa Sylla een driejarig contract heeft getekend in de Domstad.


Sylla2

Sylla groeide op in het Franse Étampes en staat bekend als één van de grootste talenten van Frankrijk. Het zogenaamde wonderkind wordt zelfs vergeleken met superster Kylian Mbappé.

De centrumspits begon op vijftienjarige leeftijd aan de jeugdopleiding bij AS Monaco waar hij vanaf de start van het seizoen 2018/2019 aansloot bij het eerste elftal. Gedurende dit seizoen scoorde hij 3 keer, waaronder een belangrijk doelpunt tijdens de Champions League wedstrijd tegen Club Brugge.

Broer
Vorig seizoen was Sylla vooral van grote waarde voor het tweede elftal van AS Monaco waarin hij 5 keer het net wist te vinden. Naast het voetballen in clubverband zat de Fransman ook bij de selectie van verschillende jeugdelftallen van Frankrijk.

Zijn broer Yacouba Sylla (29) staat op dit moment onder contract bij het Roemeense CFR Cluj en speelde eerder bij onder andren het Griekse Panathinaikos en bij KV Mechelen in België.

In het verleden hebben meerdere Franse talenten de harten van de FC-aanhang weten te stelen en de kans is groot dat Sylla hierin ook gaat slagen.
Wij wensen hem veel succes bij de FC!

(Foto's met dank aan FC Utrecht)

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht