Het nieuwe trainerskwartet

Vandaag presenteerde onze directeur voetbalzaken de nieuwe trainersstaf. Dat Jean-Paul de Jong de nieuwe hoofdtrainer zou worden leek er al enige tijd aan te komen. De Jong is misschien nog een beetje jong en nog niet al te ervaren, maar in de landen om ons heen staan er steeds jongere trainers voor de groep. Jean-Paul heeft de drive en dadendrang om er iets moois van te kunnen maken. Verder bestaat de staf uit de ook jonge Ricky Kruys, ook jong en nog minder ervaring en in de trainerswereld een nog onbeschreven blad. Jordy Zuidam heeft in mijn ogen een evenwichtige trainersstaf gepresenteerd.


JeanPaul Luc Rick Marinus 2018 kl

Twee jonge honden aangevuld met de wat meer ervaren Marinus Dijkhuizen en de zeer ervaren Luc Nijholt. Marinus Dijkhuizen leek enkele jaren geleden de kroonprins onder het trainerscorps, na een succesvolle periode bij Excelsior werd hij daar weggeplukt door de championshipploeg Bradford. De uitschakeling van Bradford door het lager spelende Oxford United werd hem fataal, ontslag volgde. Na zijn vertrekt haalde hij met NAC een zeer acceptabele derde plaats, het seizoen daarop werd het contract verbroken en later dook hij bij Cambuur op. Dat Dijkhuizen het na zijn succes bij Excelsior wisselvallig en soms zelfs slecht heeft gedaan zegt mij niet zoveel. Als trainer van elftallen zoals Cambuur of een steeds veranderend vreemdenlegioen zoals in Breda ben je als trainer vooral afhankelijk van je spelers en van wat de club kan en wil investeren in de selectie.

 
Luc Nijholt is misschien voor velen de grote onbekende maar als er iemand een karrevracht ervaring heeft is het wel Luc Nijholt. Luc Nijholt is vooral onbekend, een stille kracht die door bijna alle hoofdtrainers geroemd wordt. Ooit begonnen als jeugdtrainer bij AZ volgde hij destijds Co Adriaanse als assistent naar Salzburg. Vraag een kenner waar het succes van Redbull Salzburg mee begon en de meeste zullen Co Adriaanse maar ook de invloed van Luc Nijholt en zijn inbreng in één adem noemen. De volgende halte was de functie als assistent van Henk ten Cate bij het nationale elftal van Qatar onder-23. Na het ontslag van Ten Cate en zijn staf kwam Nijholt bij Dinamo Tiblisi terecht waar hij jeugd coördinator werd. Na dit avontuur dook Luc ook nog even bij MZ Hakka op en nu dus bij onze FC in deze wat mij betreft veelbelovende technische staf.

 

Het weeffoutje van de dubbelfunctie Technisch Manager en Trainer lijkt definitief verleden tijd. Jordy Zuidam heeft zich met deze uitgebalanceerde technische staf als leidinggevende op de kaart gezet, de lange termijn lijkt te zijn gered en deze trainersstaf is er één om van te dromen. Een daadkrachtige jonge talentvolle trainer, een jonge beginnende trainer, een wat meer ervaren trainer en een nestor.

 

Consequent beleid, daar bouw je iets mee, strakke leiding en een uitgebalanceerde trainersstaf de club maakt grote stappen door dit duidelijke beleid. Geen van de vier trainers is een Mourinho of Klopp, maar dit zijn trainers die heel goed bij een club als onze FC zouden kunnen passen. Als het elftal niet al te veel verzwakt deze transferperiode of misschien dat mijnheer Zuidam nog iets uit zijn hoge hoed tovert kan de aanval op de top ingezet worden, en daar heb je geen witte schoentjes voor nodig.

 

Tot nader order,
Drs. R.E.A. List

Bron: Bunnikside.nl (FB)

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht