Informatie boek ‘De rebellen van de Bunnikside’

Vandaag is de dag waarop iedereen heeft gewacht! Wij maken hierbij alles bekend wat je moet weten over het boek ‘De rebellen van de Bunnikside’. Wanneer is de publicatiedatum? Wat kost ‘ie? En het belangrijkste: hoe haal ik hem in huis?


Boek

We hebben jullie het afgelopen jaar meegenomen in de ontwikkelingen rondom het boek. Wij, Mike Vermeulen, Remco Kraak en Danny van der Linden, hebben ook gebruik gemaakt van proeflezers. Een van hen is de auteur Paul C. Vos, bekend van het veelgeprezen boek ‘Hooligans, 16 openhartige verhalen’. Hij heeft ons boek van de eerste tot de laatste pagina gelezen en er een recensie over geschreven. Lees in de volgende alinea een fragment uit de recensie.

Paul C. Vos:,,’De Rebellen van de Bunnikside’ is verplicht leesvoer voor elke voetbalsupporter. De makers van het boek hebben de geschiedenis van de Bunnikside op een meeslepende en humorvolle wijze beschreven. Het gevaar bij dit genre boeken is dat de inhoud bestaat uit een statische en gevoelloze opsomming van onophoudelijk geweld. Natuurlijk, geweld en de Bunnikside zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Echter, de verhalen in ‘De rebellen van de Bunnikside’ zijn op een meeslepende en openhartige wijze geschreven, chapeau! De typische Utrechtse humor, subtiel en cynisch, zal bij de lezer een glimlach op het gezicht toveren. De afwisseling tussen persoonlijk drama, geweld en kameraadschap maakt dat het boek smakelijk wegleest. De hoogte- en dieptepunten van de Bunnikside volgen elkaar in hoog tempo op. De humorvolle anekdotes maken het boek compleet. Elke Bunniksider zal zich in de verhalen kunnen herkennen. Ook voor supporters van andere clubs is ‘De rebellen van de Bunnikside’ een must-read!’’

Op de website www.derebellenvandebunnikside.nl die vanaf vandaag online is, lees je de hele recensie. De woorden van Paul C. Vos maken ons trots. Daarnaast is het voor ons een bevestiging dat we met het boek iets unieks gemaakt hebben. Zoals jullie weten, geven wij het boek in eigen beheer uit. Hier hebben wij voor gekozen, omdat we alle creatieve en praktische zaken in eigen hand willen houden. Zo werd ons op voorhand de tip gegeven om het boek niet te zwaar te maken en om niet te veel pagina’s te schrijven. Het boek zou dan door de brievenbus kunnen, waardoor het in een lager verzendtarief zou komen. Commercieel zou dit een goede keuze zijn geweest, maar dit is niet onze stijl. Wij vinden dat wij het hele verhaal van de Bunnikside moeten vertellen!

Daarom, ‘De rebellen van de Bunnikside’: 324 pagina’s dik met meer dan 150 bijzondere foto’s. Verder vind je er 50 jaar aan anekdotes, verschillende portretten en ruim 40 uitgeschreven interviews. Van de eerste Utrecht-generatie tot de laatste generatie en van andere betrokkenen als grensrechter Ronald Kloeg tot de oud-voorzitter Jan Willem van Dop. Van de (voormalig) leden van de harde kernen van Ajax en Den Haag tot een bijdrage van een oud-veiligheidscoördinator. Allemaal spreken zij zonder zich in te houden. Met humoristische, emotionele, gewelddadige en onthullende verhalen als gevolg. Een boek dat dus niet in je kast mag ontbreken!

De publicatiedatum van het boek ‘De rebellen van de Bunnikside’ is zondag 22 september 2019. De verkoopprijs van het boek is € 22,50 en is vanaf die zondag te bestellen op de website www.derebellenvandebunnikside.nl. Daarnaast is het boek vanaf maandag 23 september verkrijgbaar bij ‘Paul Pessel Sport’ op de Croeselaan 183 te Utrecht.

Op zondagmiddag 22 september 2019 vindt de boekpresentatie plaats in het supportershome Number Four in stadion Galgenwaard. De boekpresentatie is voor iedereen toegankelijk en we hopen jullie allemaal daar te zien. Houd de website www.derebellenvandebunnikside.nl in de gaten voor de details!

Nu het duidelijk is waar je het boek kan kopen en bestellen, geven wij jullie ook de mogelijkheid om alvast een of meerdere boeken te reserveren. Omdat wij al maandenlang regelmatig de vraag krijgen of mensen een boek kunnen vastleggen, hebben wij besloten ook een unieke Pre-order te organiseren! Het grote voordeel van deze Pre-order is dat je verzekerd bent van het boek en dat je het als eerste thuisbezorgd krijgt. We versturen het boek op vrijdag 20 september 2019, dus de kans is aannemelijk dat je het boek al hebt, voordat de boekpresentatie heeft plaatsgevonden. Dus wie niet zo lang kan wachten: vanaf 1 september is het boek online te bestellen (Pre-order)!

Tot slot willen we jullie laten weten dat we binnenkort een hele bijzondere boektrailer publiceren, mede mogelijk gemaakt door de rapper en trouwe supporter van FC Utrecht aCtive! Hierover later meer…

Deel dit bericht massaal, like de pagina en bezoek www.derebellenvandebunnikside.nl voor alle informatie over het boek. Laten we met zijn allen met ‘De rebellen van de Bunnikside’ voor een Utrechtse storm in Nederland zorgen.

Mike, Danny en Remco

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht