Ingezonden column: voorbereiding, ook voor fans?

Voorbereiding op het seizoen… voor de selectie én supporters?

De omhaal op de lat van Mulenga bij KV Mechelen, drinken in de Matt Le Tissier pub en vervolgens het Southampton publiek overstemmen, de enige goede wedstrijd van Cerny in het toenooi van SV Meppen, de wereldgoal van Klaiber tegen Portsmouth.

4 momenten die binnen een paar minuten bij mij opkomen als mooie dagen weg met een groep vrienden in de voorbereiding op een seizoen. Herinneringen die blijven terug komen aan wedstrijden, maar aan minstens zoveel meegemaakte zaken daar omheen. Ontmoetingen en belevenissen met andere meegereisde supporters of die van de lokale club.


Voorbereiding

Na 2 seizoenen nauwelijks wedstrijden hebben kunnen bijwonen door corona stond er weer een mooie voorbereiding voor ons als supporters te wachten met diverse wedstrijden in Nederland, België en Duitsland. Zeker in de jaren zonder Europees voetbal zijn dit geweldige kansen en heerlijke mogelijkheden om je als supporters weer voor te bereiden op het seizoen.

Vervolgens komt op de website van je club te staan dat vrijwel alle wedstrijden besloten zijn, een grote tegenvaller wat mij betreft. Er blijft 1 wedstrijd over waarbij staat dat informatie over de kaartverkoop volgt, Zulte Waregem. Dit moet hem dus gaan worden dit jaar! Dit uiteindelijk zelf geregeld omdat de club de beloofde informatie nooit gecommuniceerd heeft. We stonden om 10.00 uur met 4 man bij de fanshop in Zulte en werden vriendelijk geholpen aan kaarten, een deel van de tribune zou zelfs voor Nederlandse supporters vrij gehouden worden. Zoals gebruikelijk even rond het stadion en vooral snel de stad in voor bier en gezelligheid. Je mist dan meteen andere rond dwalende supporters die de weg niet kennen en op zoek zijn naar kroegen en landgenoten. Uiteindelijk met 7 supporters bij de wedstrijd in een eigen vak op de hooftribune. Heerlijk weer een wedstrijd in het stadion te kunnen zien, maar je mist wel de 200 andere supporters die dit ook hadden kunnen meemaken.

We moeten het volgens FC Utrecht doen met 1 wedstrijd op Zoudenbalch waar maximaal 200 mensen bij kunnen zijn. Terwijl de wedstrijden in België en Duitsland in stadions worden gespeeld waar duizenden mensen welkom zijn. Ook het huidige beleid rondom corona maakt het mogelijk om te gaan op een verantwoorde manier.

Ik zie allerlei berichten vanuit de club dat supporters zo belangrijk zijn, het trots zijn op alle verlengde seizoenkaarten, Utrecht vanuit het hart, een documentaire, Sint Maartenpact en een nieuw trainingscomplex. Heel mooi allemaal maar dit zijn in de kern bijzaken!

FC Utrecht is niets zonder supporters en supporters willen wedstrijden zien!

Supporters willen hun team zien spelen in de voorbereiding, dit is minstens zo belangrijk voor supporters als voor de selectie. In de voorbereiding zijn vele supporters verliefd geworden op de club en bijbehorende onderlinge sfeer op deze momenten.

Ik snap er werkelijk niets van dat er bij FC Utrecht niemand zijn best lijkt te doen om er voor te zorgen dat wij als supporters deze wedstrijden kunnen bijwonen. Zelfs als de clubs in het buitenland hier voor open staan!

Mooie PR naar buiten toe en goede multimedia is leuk en belangrijk, maar als je niet meer weet wat er bij je supporters leeft gaan er zaken mis. Ik hoop dat de club hiervan kan leren in de toekomst.

Op naar een mooi seizoen, we hebben nog een jubileum in te halen!

Hooch

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht