KNVB denkt alleen maar aan geld, niet aan de fans

"Waardeloos!" Voorzitter Teun den Hartog van de supportersvereniging van FC Utrecht reageert glashelder, als hem wordt gevraagd wat hij vindt van het plan van de KNVB om voortaan één wedstrijd per weekend in de Eredivisie op zondag om 20.00 uur te laten beginnen.


Galgenwaard

BOND DENKT ALLEEN AAN GELD
"Het is duidelijk dat de KNVB een geldgestuurde organisatie is geworden", zegt Den Hartog. "De tv-gelden zijn belangrijker dan de beleving van de supporters in het stadion. Ik denk niet dat ze in Zeist beseffen hoe de supporters dit ervaren."

HERACLES UIT
Den Hartog heeft het programma nog niet gezien, maar ziet de bui al hangen. "Wij hebben komend seizoen twee uitwedstrijden op zondagavond. Stel dat je dan naar Heracles moet. Dan moet je om half 11 nog uit Almelo vertrekken. De meeste supporters moeten maandagochtend gewoon vroeg werken."

FC Utrecht heeft inmiddels bezwaar gemaakt tegen de planning en Den Hartog weet dat ook de gemeente Utrecht tegen is. "De KNVB en FOX zijn de enigen die vóór zijn."

Den Hartog heeft inmiddels contact gezocht met de andere supportersclubs in Nederland. "Ik denk dat die er allemaal net zo in staan als ik. Het Supporters Collectief Nederland, waar alle supportersverenigingen van Nederland in zitten, moet zijn ongenoegen ook uiten."

Bron: RTV Utrecht

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht