Oproep omtrent vocale ondersteuning

Mede Fc'ers,

Wat was het weer een memorabele avond in Heerenveen j.l. woensdag. Een avond waarbij de emoties van de 600 meegereisde supporters weer danig op de proef werd gesteld, en de pieken,  a la de top van de Mount Everest, en dalen, a la de Marianentrog, om voorrang vochten.
Mede door de fantastische ondersteuning van de Utreg supporters, veelal ingezet door de sfeergroep, boekte onze F.C.  vanuit een hopeloze positie een redelijk resultaat.

Een smet op de fantastische vocale ondersteuning was het meerdere malen zingen van K....Heerenveen.

Voor degenen die het zingen, ook al bedoel je er niets mee, besef dan dat dit gebruik van woorden bij velen door merg en been gaat. Mocht dit woord toch, bewust of onbewust, uitgesproken worden in jouw omgeving, probeer elkaar dan te corrigeren, hoe moeilijk dat ook soms is en wees ludiek als je toch liederen wil zingen richting de vijand.

Ik weet, en besef dat het vaker onder de aandacht gebracht is, maar de reden waarom ik dit nu nogmaals doe is de volgende.

Onze hele trouwe F.C. Utrecht supporter Roel Ludwig (61 jaar), op 30 maart j.l. nog gefilmd voor het programma "een Berg Sport", en altijd staande op de Bunnik-Zijde pal achter het beeld van David di Tommasso, heeft ervoor gekozen om 14 mei zijn leven te beëindigen omdat de ziekte  K hem in een paar maanden tijd volledig heeft gesloopt.

De laatste wedstrijd die Roel, in bijzijn van familie, van de F.C. zal zien is de wedstrijd F.C. Utrecht - Heerenveen. Thuis, liggend op bed.

Er is een banner gemaakt met daarop de tekst ROEL YNWA (You'll never walk alone), welke opgehangen zal worden achter het doel bij de Bunnik-Zijde. In de 61e minuut zal de sfeergroep het "You'll never walk alone" inzetten, waarbij ik de hoop uitspreek dat velen zullen meezingen, liefst met shawl boven het hoofd, uit respect voor Roel, zijn moedige beslissing en dat wellicht Roel symbool zal staan voor het uitbannen van het verschrikkelijke K-woord uit de Galgenwaard en daar waar wij zijn in andere stadions.

Siege Postuma, vice-voorzitter SV F.C.Utrecht

P.S.: Doorgeven, en delen? GRAAG!

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht