Oude doos: FC Barcelona

Oude doos: FC Barcelona

In het jubileumjaar kijken we, als supportersvereniging, graag eens terug naar het verleden van FC Utrecht. Zo nu dan en kijken we in het archief, dat ergens is verborgen in de catacomben van de Galgenwaard. Daar staat en een doos vol verhalen. Vandaag: FC Barcelona.


galgenwaard-oud

Het zal niemand ontgaan zijn dat FC Barcelona na de nederlaag tegen Bayern München (8-2) in de kwartfinale van de Champions League weer volop in het nieuws is. Oranje-coach Ronald Koeman moet de ellende herstellen in Catalonië, maar FC Barcelona is natuurlijk wel een club van wereldformaat.

In de jaren 90, toen Johan Cruijff trainer was van de Catalanen, bracht FC Barcelona regelmatig een zomer door in Nederland ter voorbereiding op het seizoen. Enkele jaren achter elkaar oefenden de Spanjaarden dan ook tegen FC Utrecht.

In de zomer van 1995 liep dat een beetje uit de hand en kon de wedstrijd het predikaat vriendschappelijk niet meer dragen.

Dit verhaal, en meerdere weetjes over 50 jaar FC Utrecht, vind je binnenkort ook in het boek ‘Know Your History’dat wordt uitgebracht door de Supportersvereniging FC Utrecht.

Nog geen lid van de Supportersvereniging FC Utrecht? Word nu lid en ontvang het boek 'Know Your History' gratis met memorabele momenten van (oud) spelers, staff en directieleden.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht