Oude doos: FC Cruijff

Oude doos: FC Cruijff

In het jubileumjaar kijken we, als supportersvereniging, graag eens terug naar het verleden van FC Utrecht. Zo nu dan en kijken we in het archief, dat ergens is verborgen in de catacomben van de Galgenwaard. Daar staat en een doos vol verhalen. Vandaag: FC Cruijff


galgenwaard-oud

In april 1988 wordt het bekend: een groep investeerders, met Johan Cruijff als iconisch uithangbord heeft interesse in het overnemen van de proflicentie van FC Utrecht. Een aantal spelers van de club zouden kunnen blijven en had de groep investeerders een aantal versterkingen op het oog. 
Bij FC Utrecht slaat het nieuws in als een bom. Voorzitter Aalbers en trainer Berger reageren in de media.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Bij supporters zijn de reacties gemengd. De ene wil 'zijn cluppie' voor geen goud kwijt, en al helemaal niet aan Ajax-icoon Johan Cruijff, terwijl een ander denkt dat het een goede manier is om FC Utrecht eindelijk eens naar grote hoogten te brengen.

De geschiedenis is bekend: het gaat uiteindelijk niet door. FC Utrecht blijft gewoon FC Utrecht en gaat zo ook de jaren 90 in. In diezelfde jaren 90 ontloopt de FC een aantal keer ternauwernood degradatie. Pas tegen de eeuwwisseling komen er wat mooiere jaren in de Domstad.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xXpOYnCeNAg" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht