Passie, strijd en beleving

Gespreksonderwerp nummer 1 deze week was toch wel het erbarmelijke veld hier in de Galgenwaard. Veel supporters van onze tegenstanders deze week konden het maar niet plaatsen, waarom ligt deze mat er nog?


25

Het is het startschot voor een overvolle en moeilijke week hier in de domstad. Als het veld of knollentuin (hoe je het ook noemen wilt) er zo bij ligt komen er andere wetten bij het voetbal kijken. Combinatie voetbal is niet mogelijk en je red het alleen met knokken sleuren en beuken. Wij als Utrecht publiek zijnde snakken naar passie en strijd, dat is wat wij willen zien en dat is waar wij ons mee kunnen identificeren! Niet lullen maar werken voor je centen!


Het begon allemaal tegen de goed voetballende ploeg van AZ, het debuut voor hoofdtrainer Jean Paul de Jong. Waar veel supporters nogal sceptisch waren werd dezelfde de Jong fantastisch toegezongen en lieten wij blijken dat welke keuze de club ook maakt wij ontoezeggelijk achter de club blijven staan. Het veld maakte het niet makkelijk. Onze architecten Ayoub en Labyad komen minder uit de verf op dit veld en deze wedstrijd werd op momenten beslist. Na deze wedstrijd liet meneer van de Bromsnor zich uit over het veld en leek daar zich achter te verschuilen omdat zijn zogenaamde supertalenten uit de eigen jeugd geen vuist konden maken tegen met het mes tussen de tanden spelend FC Utrecht. Is de hand van Jean Paul hier nu al duidelijk?


Het voetbal was niet best, maar zoals ik dit stukje al opende er komen andere dingen bij kijken wanneer er zo een mat onder je voeten ligt.


Feyenoord, het weerzien met bijvoorbeeld Amrabat en Toornstra, ook deze ploeg had het lastig onder deze omstandigheden. Maar deze ploeg wilde alles behalve de schuld neerleggen bij het veld, dat siert in deze de club Feyenoord. Een ploeg waar wij als Utrechters als we een club uit moesten kiezen ons in kunnen vinden.

Het ging achteraf vooral om de rentree van van Persie. Voetbal liefhebbend Nederland sprak enorm positief over zijn ontvangst door "vijandelijk" publiek, zo zijn wij als supporters heel positief neergezet door ons landelijke media! (Eindelijk!). In deze wedstrijd stond bijvoorbeeld Ayoub onder een enorm vergrootglas, er is daar genoeg over gezegd en geschreven. Na een moeilijk begin herpakte Ayoub zichzelf en was erna 1 van de betere spelers op het veld! 1 speler die ik er zelf nog even uit wil pakken is Willem Jansen in deze wedstrijd, aanvoerder en voorop in de strijd! Gooien, glijden, schoppen en aanvallen. Alles er aan doen om voor de overwinning te zorgen! Helaas maar 1 punt, er had meer ingezeten!

Dan voor sommige supporters de wedstrijd van het jaar, nu extra bijzonder omdat de man die midden in een proces overgestapt is naar wat zijn eigen woorden zijn meest boeiende club van Nederland. Nou Erik, ik wens je daar heel veel succes maar die club, boeit me geen ene rotmoer. Het werd een tactisch steekspel tussen leerling Jean Paul en zijn zogenoemde meester Ten Hag die de zogenoemde godenzonen de overwinning moest bezorgen. Waar Ten Hag geen rekening mee hield is de passie en de strijd die Jean Paul met zich meebrengt. Jongens als Klaiber en van de Maarel die het snot voor de ogen lopen en er in kleunen als veredelde boksers was misschien nog te verwachten voor ten Hag maar zijn eigen gehaalde duitse vriend was misschien nog wel de grootste verassing uit Jean Paul zijn hoge hoed. Natuurlijk valt de overtreding van Gortler niet goed te praten en is het nogal kinderachtig om de bal achter te houden wanneer zij snel willen ingooien. Maar Erik, het is toch echt je eigen schuld. Jij wilde Gortler bij Utrecht vanwege zijn winnaars mentaliteit, jij noemde hem een echte winnaar en een harde werker. Dat breekt je bij deze op. Utrecht heeft laten zien dat zij winnaars zijn en daar alles voor over hebben om de winst binnen te slepen! Helaas, weer maar een punt.

Maar wat ben ik trots op onze ploeg en trainer, we zien de laatste 3 wedstrijden een keihard werkend Utrecht. Iets wat de supporters en ikzelf graag zien. Alles begint bij hard werken en daar gaan we nu de vruchten van plukken. Dit was een moeilijke en volle week, maar de weken die volgen zijn misschien nog wel belangrijker! We krijgen Sparta, Excelsior en Zwolle. Daar moeten de punten gepakt worden.

Na deze week is het vertrouwen in de trainer en de groep gegroeit. Deze ploeg kan niet alleen enorm goed voetballen en gevaarlijke counters uitvoeren. Nee, deze ploeg heeft dat extraatje wat wij graag zien: Passie, Strijd en Beleving! Ik heb nu al zin in de aankomende weken!

Ps: Het shirtje "incident" is een beetje overtrokken, Labyad is "nog" steeds speler van Utrecht en zolang hij dat is moeten wij als supporters dat koesteren en hem behandelen als speler van Utrecht!


Uuuuuuuuuuuuuu


Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht