Positivo: De onverzettelijke leider

Positivo: De onverzettelijke leider

Na een zware knie blessure waren er twijfels. “Kan Janssen nog wel op zijn ‘oude’ niveau terug komen? Hoe lang kan het nog met Janssen? Janssen is ook de jongste niet meer. Janssen heeft ook niet het eeuwige leven.”

In de acht jaar dat Willem Janssen speler van FC Utrecht is.. Is Janssen een ‘echte’ Utrechter geworden. Ook een typische Utrecht voetballer met passie, strijd en onverzettelijkheid. In de loop der jaren een echte leider geworden waar alle supporters zich mee kunnen identificeren. Zijn revalidatie vorig jaar getuigd van weerbaarheid, vechtlust en een onvermoeibare mentaliteit om terug te komen. In de special die FC Utrecht maakte kregen we een unieke inkijk bij de revalidatie
van Willem Janssen.


240763724_4263621190360403_8549097906256928392_n

Willem Janssen is inmiddels 35 jaar jong. Wat jong is ‘ie, na z’n overwinning van die nare knieblessure lijkt Janssen inmiddels zijn vierde jeugd ingegaan te zijn. Coachend, motiverend, corrigerend en complimenterend naar zijn medespelers. Daarbij bewaakt hij ook altijd zijn eigen voetbalkwaliteiten door in ieder geval zelf nooit te verzaken. Hoe Willem Janssen op dit moment voetbalt kan hij ‘gewoon’ nog tot zijn 42e door.

Er is zo veel respect voor Willem Janssen, van supporters, stafleden, directie en zijn medespelers. Willem is een voorbeeld, hoewel we realistisch moeten blijven en dus het ‘einde’ steeds dichterbij komt, moeten wij Willem met zijn allen enorm koesteren. De onverzettelijke leider van dit FC Utrecht en hopelijk nog wat jaren vaste kracht in ons elftal. Hij is terecht niet meer weg te denken en één van de meest toonaangevende FC Utrecht spelers aller tijden. Of wij van Willem af zijn na zijn actieve spelers carrière? Dat antwoord weet alleen Willem.. 

Maar Janssen is een voetbaldier, en ik hoop oprecht dat Willem nog jarenlang aan FC Utrecht verbonden blijft in welke hoedanigheid dan ook. Het gen is al doorgegeven en zoon Derre is inmiddels deel van de jeugdopleiding van FC Utrecht. Over 10 jaar horen we hopelijk in dezelfde thuiswedstrijd tegen Feyenoord: “En daar is de 1-0 voor FC Utrecht, doelpuntenmaker...... Derreeeeee.... Janssen!!

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht