Since70: Adil Ramzi

Since70: Adil Ramzi

Bij elke wedstijd van onze club proberen wij een speler uit te lichten die voor beide clubs heeft gespeeld en deze keer hebben wij gekozen voor Adil Ramzi.
Ramzi begon zijn carrière bij Kawkab Marrakech in zijn geboorteland. De overstap naar Europa maakte hij twee seizoenen later, toen hij werd overgenomen door Udinese. Voor Udinese kwam hij echter niet tot spelen en datzelfde jaar trok hij nog naar Nederland om voor Willem II te gaan spelen.

Bij Willem II ontwikkelde Ramzi zich tot een degelijke eredivisiespeler en wist ook regelmatig een doelpunt te scoren. Hij wekte met zijn goede spel ook de interesse van de topclubs in Nederlands en koos uiteindelijk voor een overstap naar PSV. Ook bij PSV speelde hij degelijk, maar kwam hij toch ietwat minder uit de verf dan hij zich bij Willem II wist te onderscheiden. Toen hij in het seizoen 2002/2003 nauwelijks meer aan spelen toe kwam zocht hij zijn heil in Spanje, bij Córdoba CF dat uitkwam in de Segunda División.

Via Córdoba kwam Ramzi terecht bij FC Twente en daarna bij AZ. Met AZ behaalde hij de halve finale van de UEFA Cup, waar uiteindelijk pas in blessuretijd werd verloren van Sporting Lissabon. In de winterstop van 2005/2006 werd Ramzi door AZ verhuurd aan FC Utrecht. In zijn tweede wedstrijd voor FC Utrecht scoorde hij drie goals in de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Ajax in de Amsterdam Arena (het andere doelpunt werd gemaakt door Robin Nelisse, die eveneens voor beide clubs heeft gespeeld). Ook tegen PSV en AZ scoorde hij. In totaal scoorde Ramzi zeven goals in vijftien duels voor FC Utrecht.

Daarna verkaste Ramzi naar Roda JC en na een buitenlands avontuur In Qatar kwam hij weer in Kerkrade terecht.

Tegenwoordig is Ramzi actief bij de jeugdopleiding van PSV.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht