Since70: De schande van de lege envelop

Since70: De schande van de lege envelop

Vanwege het overlijden van legende Tonny van der Linden blikken wij terug op zijn afscheid als voetballer van DOS. Een afscheid waarvoor de verantwoordelijken zich diep zouden moeten schamen.
Als in de jaren ’50 Tonny van der Linden bij buurtclub DOS furore maakt als aanvalsleider en topscorer komt er al snel interesse van andere voetbalclubs. Natuurlijk komt de Nederlandse top. Ajax en Feyenoord lijven de spits maar al te graag in. Maar tot een transfer kwam het niet. "Bij Ajax zei voorzitter Melchers mij dat het een eer was om voor Ajax te mogen voetballen. Nou, voor die eer was ik niet erg gevoelig. Ik kon bij Ajax niet eens krijgen wat ik bij DOS verdiende."   

Ook een buitenlands avontuur ziet Van der Linden niet zitten. Al is er wel interesse uit Italië en Spanje: Ton van der Linden blijft het Utrechtse DOS trouw.  

In 1967 vertrok Tonny van der Linden op een vervelende manier bij DOS. Hij kampte met hyperventilatie, maar dacht geruime tijd dat hij hartproblemen had. Het bestuur van DOS vertrouwde het zaakje niet.  

Dan komt het afscheid: DOS – Ajax. Van der Linden wordt in een open auto rond gereden door het stadion. Als eerbetoon loopt de selectie van Ajax, met Piet Keizer en een piepjonge Johan Cruijff, met de auto mee. De supporters geven een cadeau, net als het bestuur van DOS. De man die de club jarenlang trouw bleef en bovendien kampioen maakte in 1958 krijgt een envelop. Bij thuiskomst blijkt die envelop leeg te zijn.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht