Since70: Kali, hou je handen thuis!

Since70: Kali, hou je handen thuis!

Aanstaande zaterdagavond speelt FC Utrecht de thuiswedstrijd tegen Willem II. Wij van Since70, denken dan snel terug aan spelers die zowel voor FC Utrecht als Willem II hebben gespeeld: Tom Caluwé, Arno Arts, Frank Demouge, Ruud Boymans, maar ook Adil Ramzi en Tim Cornelisse kwamen voor beide clubs uit. Wij willen er graag eentje uitlichten, jullie raden het misschien al: Anouar Kali.
Kali groeide op in de Utrechtse buurt Ondiep. Hij sloot zich op jonge leeftijd aan bij VV DOS, waar hij een ploegmaat was van onder anderen Rodney Sneijder. De twee vrienden maakten op achtjarige leeftijd de overstap naar Ajax. Na vier jaar in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club belandde Kali bij USV Elinkwijk, dat hij na een jaar inruilde voor de jeugdopleiding van FC Utrecht.

Kali werd op zestienjarige leeftijd door toenmalig hoofdtrainer Willem van Hanegem bij de eerste selectie opgenomen. Na het ontslag van de Kromme keerde de Marokkaanse Nederlander terug naar de jeugdafdeling. Op 24 april 2011 maakte hij zijn officiële debuut in het eerste elftal van FC Utrecht, tijdens een wedstrijd thuis tegen Vitesse.

De club wilde zijn in 2013 aflopende contract verlengen, maar de middenvelder weigerde dat. Hij solliciteerde in januari 2013 openlijk naar een transfer naar zijn ex-club Ajax. Op 27 juni 2013 werd bekend dat Kali een contract had getekend bij Roda JC. Met de Limburgse club degradeerde hij in mei 2014 naar de Eerste divisie.

In juni 2014 keerde Kali transfervrij terug bij FC Utrecht. In januari 2015 sloeg hij zijn ploeggenoot Kristoffer Peterson tijdens een training een gebroken kaak. Aanleiding was een opstootje tijdens de training van FC Utrecht. De Zweedse publiekslieveling was zes weken uitgeschakeld. Kali kreeg een boete van de technische staf en een aanvullende straf van de clubleiding. Nadat er in de media  de nodige ophef was ontstaan over de milde bejegening van Kali die, toen hij zondag 1 februari mocht meespelen tegen PEC Zwolle, door de Bunnikside toegezongen werd met "Kali,Kali, houd je handen thuis", werd Kali op 2 februari 2015 alsnog twee weken (drie wedstrijden) geschorst door directeur Wilco van Schaik.

Op 13 februari 2015 werd bekend dat Kali een contract getekend had bij Al-Arabi uit Qatar, dat hem gelijk weer verhuurde aan Al-Mesaimeer. Nadat hij ruim drie maanden geen salaris meer had ontvangen, keerde hij in de zomer terug naar Nederland. In de herfst van 2015 trainde Kali bij De Graafschap en de club wilde hem vastleggen. Dat kon echter niet transfervrij omdat FC Utrecht dan een vergoeding moest krijgen.

In februari 2016 legde Willem II Kali vast tot het einde van het seizoen 2015/16. Hij debuteerde op 21 februari voor Willem II, met een invalbeurt in een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. In de week die volgde liep hij een spierblessure op in zijn dijbeen. Daardoor bleef zijn inbreng in de competitie dat jaar beperkt tot twee wedstrijden, waarna hij er vier speelde in de play-offs 2016. Daarin verzekerde Kali zich met Willem II van behoud in de Eredivisie. De club lichtte in juni 2016 vervolgens een optie in zijn contract en legde hem zo tot medio 2018 vast.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht