Since70: "Wij gaan Europa in!"

Since70: "Wij gaan Europa in!"

FC Utrecht is volop in de race voor Europees voetbal. Twee wedstrijden tegen AZ uit Alkmaar moeten uitsluitsel geven. Een mooie finale tussen de nummers vier en vijf uit de eredivisie. Als er dan toch een finale gespeeld moet worden, dan is dit de enige terechte. Al was het maar op basis van de afgelopen prestaties in de Play-offs. Since70 heeft zin in een feestje en blikt terug op een memorabele dag in de clubhistorie van FC Utrecht: 27 mei 2001.
Op de laatste speeldag van het seizoen 2000/2001 wint FC Utrecht met maar liefst 6-0 van FC Groningen. Daarna is het stil in de Galgenwaard. Het is niet meer voor te stellen, maar mensen met radiootjes luisteren naar het verslag van de wedstrijd tussen Sparta en Vitesse. Met nog drie minuten te spelen staat het daar 2-2: genoeg voor FC Utrecht om Europees voetbal te halen. Supporters houden hun adem in en luisteren gespannen toe.  

Dan, ineens, klinkt er een orkaan van gejuich door het stadion. De wedstrijd Sparta – Vitesse is afgelopen en gelijk gebleven. Het gejuich is door heel Utrecht te horen. Supporters en spelers zijn uitzinnig en er ontstaat een spontaan feestje op het veld. Immers, het is dan alweer tien jaar geleden dat FC Utrecht Europa in mocht. Een hele generatie supporters heeft Utrecht nooit Europees zien spelen!

Deze prestatie, onder trainer Frans Adelaar, blijkt de opmaat te zijn naar een succesvolle periode waarin Utrecht drie keer op rij de bekerfinale speelt en jaarlijks een bescheiden rol speelt in Europa.  

Dat weet dan nog niemand. Tijdens de rondvaart door de Kromme Rijn en de singels zijn de fans verblind door vreugde. Bij het ledig erf springen mensen het water in. De politie knijpt een oogje toe op openbaar dronkenschap en het is tot laat gezellig in de stad. Ook de volgende ochtend klinkt het nog: “WIJ GAAN EUROPA IN!”

Benieuwd naar de beelden?
Klik hier: https://youtu.be/YlOmQSjB3Fs

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht