Since70: Reinier Robbemond op het middenveld

Since70: Reinier Robbemond op het middenveld

Aanstaande zondag speelt FC Utrecht de laatste wedstrijd van het seizoen. Het gaat om een uitwedstrijd tegen AZ. In het verleden hebben diverse spelers voor zowel AZ als FC Utrecht gespeeld. Denk aan Willem van Hanegem, Simon Cziommer, Robin Nelisse en Reinier Robbemond. Over die laatste gaan we het vandaag hebben.
Het is in de zomer van 1996 als FC Utrecht Reinier Robbemond vastlegt als nieuwe speler. Hij is een aankoop naast John van Loen, Michael Mols en Rob Witschge en zal vijf jaar lang vrijwel elke wedstrijd van FC Utrecht in actie komen op het middenveld. Het zijn de jaren waarin de Galgenwaard steevast uitverkocht is en er op de tribune een luidruchtige en kolkende massa staat.  

De creatieve voetballer pikt met enige regelmaat een puntje mee en is onderdeel van de selectie die op 27 mei 2001 Europees voetbal weet te veroveren door Groningen in eigen huis met 6-1 te verslaan. In de zomer die er op volgt vertrekt de geboren Dordtenaar naar AZ. Daar speelt hij in het eerste jaar 28 wedstrijden, maar dat worden er steeds minder. Na drie jaar gaat Robbemond naar De Graafschap waar hij zijn actieve loopbaan in 2009 afsluit.  

Robbemond ging in de zomer 2009 aan de slag als jeugdtrainer bij AZ. Na diverse jongere elftallen te hebben opgeleid, werd hij in het seizoen 2014/15 trainer van Jong AZ. Robbemond volgde met ingang van 2015/16 Wil Boessen op als hoofdtrainer van FC Oss. Op 6 april 2016 werd bekend dat hij na afloop van het seizoen de club mocht verlaten. Daarna tekende Robbemond een contract bij Willem II, waar hij assistent werd.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht