Since70: Voorbeschouwing SC Heerenveen–FC Utrecht

Komende zaterdag speelt onze FC uit tegen Heerenveen. Since70 duikt dan altijd het verleden in om stil te staan bij een wedstrijd uit het verleden of om er een speler uit te lichten die voor beide ploegen heeft gespeeld.


029

Het is de zomer van 1997 als FC Utrecht een nieuwe weg in lijkt te slaan. Vanaf nu gaan we de top drie uitdagen, zo luidt het devies. Om te beginnen is de diagonaal waarmee de club een aantal jaren gespeeld heeft weer van het shirt. Reebok heeft een bijzonder ontwerp geleverd waarin de clubkleuren in alle volledigheid naar voren komen. Ook is er goed ingekocht en zijn spelers als Michael Mols en John van Loen bij de club gebleven. Kortom: er is niets meer dat toekomstige successen in de weg zal staan.

Natuurlijk valt het tegen. Er wordt met veel enthousiasme gespeeld, maar nauwelijks gewonnen. Op 31 augustus 1997 is de wereld in rouw door het dodelijke ongeluk dat Lady Diana is overkomen. Uitgerekend die dag verliest FC Utrecht met 1-7 van aartsrivaal Ajax.

Lichtpuntje in die zure weken is spits Harry Decheiver. Hij is die zomer overgekomen van SC Freiburg en scoort in twaalf wedstrijden acht keer. Ook in de genoemde wedstrijd tegen Ajax maakt hij de enige goal. Decheiver begon zijn loopbaan in zijn geboorteplaats Deventer bij Go Ahead Eagles en speelde vervolgens voor Heerenveen, RKC, weer Go Ahead Eagles, Freiburg en, dus, FC Utrecht.

Lang duurt het gelukkige huwelijk tussen Decheiver en Utrecht niet. Borussia Dortmund, dat die zomer de Champions League heeft gewonnen, kaapt de trefzekere spits weg uit de Galgenwaard. De ene week speelt Decheiver nog in de Galgenwaard, een week later mag hij de wereldbeker voor clubteams omhoog houden met de Duitse grootmacht, die twee jaar later de afscheidswedstrijd van John van Loen zal spelen tegen FC Utrecht.

Harry Decheiver… het waren acht fantastische wedstrijden.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht