In the spotlights: het Twitteraccount

In the spotlights: het Twitteraccount

In deze rubriek hebben we het over iemand rondom FC Utrecht die (op welke manier dan ook) in het nieuws is of iets te maken heeft met onze club en de komende tegenstander. Deze week: het twitteraccount van FC Utrecht.


TwitterFCU

Het was ongetwijfeld met sympathieke bedoelingen: de felicitatie die FC Utrecht donderdag overbracht naar de rivalen uit Amsterdam. Ajax bestond die dag 121 jaar en FC Utrecht feliciteerde de club en haar aanhangers met dit feit.

Dat kwam op duizenden reacties vanuit het hele land te staan. Er werd aan het einde van de dag zelfs een spandoek opgehangen aan het stadion. Ergens is dat begrijpelijk: de meeste supporters van FC Utrecht hebben met de Amsterdamse clubs niet veel op. Maar we moeten ons ook realiseren dat we al jaren bezig zijn met een normalisatietraject om de verhoudingen tussen de fans uit beide steden beter te maken. In dat kader past een nette felicitatie.

Toch had het beter/leuker/sterker geweest als er een vleugje Utregse humor aan was toegevoegd. Daarbij wijzen op de jarenlange rivaliteit was daarbij heus een optie. Je kunt nu eenmaal niet de minder positieve dingen uit een vijftigjarig bestaan niet negeren. Want ook die dingen hebben de club gemaakt tot wat het is.

(Overigens schijnt de club in het jubileumjaar alle eredivisieclubs te feliciteren met hun verjaardag.  Dus niet alleen Ajax)

Kortom: deze week kunnen we er niet omheen dat deze tweet het meest in het nieuws is van allemaal.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht