In the spotlights: Igor Gluscevic

In the spotlights: Igor Gluscevic

In de tijd dat Joegoslavië tussen de opborrelende maatschappelijke onvrede door ook nog een beetje Joegoslavië was, begon de Montenegrijn Igor Glušcevic zijn profcarrière bij de plaatselijke FC van Novi Sad in de hoogste divisie.


Igor

Na twee verdienstelijke seizoenen lokten de zon en veiligheid de jonge Igor naar Spanje. Hij meldde zich voor de aanval van Extremadura UD dat toen nog hoge ogen gooide. Ze speelden zelfs met Igor in de gelederen in de Primera Division.

 Igor verlaat het zinkende schip na degradatie naar de Segunda en verkast via tussenseizoenen in Griekenland en Spanje naar Nederland. Hij meldt zich voor het seizoen 2000-2001 bij de Galgenwaard voor FC Utrecht. Met teamgenoten als Dirk Kuyt, Stijn Vreven, Jean-Paul De Jong en onder de vleugels van Frans Adelaar krijgt Igor het op zijn heupen. Op het wedstrijdformulier van FC Utrecht – RBC Roosendaal (5-3 eindstand) prijkt bijvoorbeeld maar liefst vier keer de naam Igor Gluš?evi?. Hij wordt dat seizoen op zijn spreekwoordelijke sloffen topscorer voor de Utrechters.

Na drie seizoenen in het rood van FC Utrecht, vertrekt Igor naar Sparta Praag maar alweer een jaar later verleidt Vitesse hem tot een transfer. Igor wist weinig potten te breken in de Gelredome. Hoewel hij zijn heil nog even in China zocht en bij Heracles Almelo zijn rentree maakte op de Nederlandse velden ging de carrière van Igor Gluš?evi? als de spreekwoordelijke nachtkaars uit.

Igor Gluš?evi?, zo’n luie, rondsloffende spits die wacht en wacht op een kansje. Goed, een ‘stabiel aanspeelpunt in de aanval’ voor wie met een roze bril kijkt. Iemand die bij het warmlopen al geen zin lijkt te hebben om zich bovenmatig in te spannen. Nooit echt luistert. Die überhaupt nooit de moeite neemt om zijn haar te kammen, laat staan te wassen voor de wedstrijd. Zo’n speler waarvan je verwacht dat ie speelt met een buil halfzware shag achter het bandje van zijn linker scheenbeschermer en de vloei en aansteker achter de rechter.

 

Rood witte groet,

Remco Avezaat

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht