In the spotlights: Mark van der Maarel

Deze week staat niemand minder dan Mark MOB van der Maarel in de spotlights. De inmiddels 31 jarige rechtsback keerde afgelopen vrijdag terug in de basiself door het vertrek van Sean Klaiber.


20200818_mark-van-der-maarel_0231

(Foto: FC Utrecht)

Mark is opgegroeid in Mijdrecht en begon met voetballen in teamverband bij de hoofdklasser SV Argon. Naast het voetbal was Mark ook een fanatiek tennisser, maar in de C maakte hij de keuze voor het voetbal.
Op zestienjarige leeftijd maakte hij de overstap naar de A1 van de Eerste Divisie club HFC Haarlem en na twee seizoenen daar maakte hij de overstap na de A1 van FC Utrecht. Al snel vond Mark zijn draai bij de FC en in zijn tweede seizoen trainde hij zelfs mee met het eerste.

Aan het einde van seizoen 2008/2009 vertrok Kees van Buuren bij FC Utrecht waardoor Mark aansloot bij het eerste en werd directe concurrent van Tim Cornelisse. Op 30 september 2009 mocht hij zijn Eredivisie debuut maken tegen ADO Den Haag, waarin hij in de 67ste minuut inviel voor Sander Keller.
Dat seizoen bleef het voor Mark niet bij een Eredivisie debuut, want doordat Tim Cornelisse zijn middenvoetsbeentje brak, sloot hij aan bij de basiself.

In het seizoen 2017/2018 beleefde Van der Maarel een onvergetelijk seizoen en maakte zich voor de club en de supporters onsterfelijk. Hij scoorde 6 keer over 40 wedstrijden en met meer doelpunten dan al zijn voorgaande jaren bij elkaar was Mark niet te stoppen en belangrijk tot de laatste minuut. Hij sloot het seizoen af met een erepenning en een blijk van waardering van de supporters en werd ook verkozen tot winnaar van de David di Tomasso trofee.

Sommige spelers hebben een café en anderen een standbeeld, maar Mark van der Maarel is waarschijnlijk de enige voetballer ter wereld die een studenten fanclub heeft die is ontstaan nadat hij een videoboodschap insprak voor het Utrechtsch Studenten Corps (U.S.C.).

Inmiddels heeft Van der Maarel al meer dan 250 wedstrijden op zijn naam staan in het rood-witte shirt en naast het voetbal ook een master Sportmanagement afgerond aan het Johan Cruyff Instituut. Ongetwijfeld gaan wij nog veel plezier beleven aan de rechtsback, met mogelijk een andere rol bij de FC na zijn voetbalcarrière!

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht