In the spotlights: Othmane Boussaid

Othmane Boussaid staat deze week in de spotlights. De aanvaller kreeg afgelopen zondag een staande ovatie toen hij werd verkozen tot man of the match.


PHOTO-2020-09-29-10-08-22

FC Utrecht versterkte zich voor de start van het seizoen 2018/2019 met de toen 18-jarige Boussaid. Hij kwam over van Lierse SK, de talentenclub die aan het einde van seizoen 2017/2018 failliet ging. Op het moment dat duidelijk werd dat Othmane Lierse moest verlaten toonde veel clubs interesse in hem, waaronder NEC en Manchester City die hem gelijk wilde verhuren aan NAC. Toch vertrok de Belg naar de Domstad. Een man die op de achtergrond een rol leek te spelen in deze transfer was landgenoot Dries Mertens. De aanvaller van Napoli gaf hem via een videoboodschap het advies om naar FC Utrecht te gaan.

Boussaid werd naar FC Utrecht gehaald om Jong te versterken en langzaam door de groeien naar het eerste. Echter greep Othmane sneller zijn kansen en was hij in zijn eerste seizoen goed voor 17 Eredivisiewedstrijden.

Vorig seizoen werd Othmane voor een jaar verhuurd aan NAC Breda en wist daar onder andere in de achtste finale van de KNVB beker tegen PSV te scoren in een wedstrijd die met 2-0 werd gewonnen.

Afgelopen zondag startte Boussaid weer voor het eerst in de basis en bracht veel explosiviteit en creativiteit. Zonder twijfel zullen wij nog veel plezier gaan beleven aan dit jonge talent!

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht