Supporter Bertus Zeilmaker overleden

Supporter Bertus Zeilmaker overleden

Bertus Zeilmaker, supporter van het eerste uur en jarenlang het gezicht van de Bunnikside, is vanmorgen om 6.34 uur in het Diakonessenhuis overleden.    

Bertus was in de jaren ‘80 een bekendheid in de supporterswereld. Hij werd daardoor het boegbeeld van de supportersschare van FC Utrecht, totdat hij in 1989 door cara, jicht, suikerziekte en reuma niet meer in staat was om de wedstrijden te bezoeken en vanuit zijn bed de wedstrijden moest volgen.  

Tot op heden kreeg Bertus nog regelmatig bezoek van zijn vrienden van de Bunnikside, ook al was hij al jaren niet meer in de Galgenwaard geweest. Toch kwam het tot één hereniging met zijn stadion, in maart 2014. Toen was Bertus één van deze supporters die, voor het eerst in 14 jaar, een wedstrijd in ‘zijn’ stadion bij kon wonen doordat de SupportersVereniging de Charity Box ter beschikking had gekregen. Hij genoot zichtbaar van deze terugkeer.  

In november 2014 werd een succesvolle actie op touw gezet om zijn zwaar vervuilde huis op te knappen, zodat zijn leefomgeving zou verbeteren. Tot een nieuwe terugkeer naar de Galgenwaard is het echter niet meer gekomen. Bertus overleed vanmorgen op 55-jarige leeftijd.    

Wij wensen de familie van Bertus, zijn vrienden, Sterrenwijk en iedereen die hem een warm hart toe draagt veel sterkte.  

Bestuur SupportersVereniging FC Utrecht

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht